Dizi-Film

Good Omens finali film formatında geliyor: Neil Gaiman iddiaları diziyi 90 dakikalık bir filme çevirdi!

Amazon Prime Video'nun sevilen fantastik dizisi Good Omens, finalini üçüncü sezon yerine 90 dakikalık bir filmle yapma kararı aldı. Bu sürpriz değişim, dizinin başyazarı ve yaratıcısı Neil Gaiman'a yönelik cinsel saldırı iddialarının ardından gündeme geldi.

Abone Ol

Semra Köylü – Diriliş Postası

Tortoise Media'nın bir podcast'inde ortaya çıkan suçlamalar, iki kadın tarafından gündeme getirilen rızaya dayalı ilişkilerdeki olaylarla ilgili iddialarla başladı ve benzer suçlamalarla iki kadın daha ortaya çıktı. Gaiman tüm iddiaları reddederken, diziden çekilme kararını kendisinin teklif ettiği belirtildi.

David Tennant ve Michael Sheen’in başrollerini paylaştığı Good Omens, Aziraphale adında titiz bir melek ile Crowley isimli eğlenceli bir şeytanın hikayesini anlatıyor. Terry Pratchett ve Neil Gaiman’ın 1990 tarihli romanından uyarlanan dizi, ilk sezonunda mini dizi olarak tasarlanmış, ancak gördüğü yoğun ilgi sonucu ikinci sezon onayı almıştı.

Prodüksiyon ve senaryo değişiklikleri

Dizinin yaratıcı ekibinde önemli değişiklikler yaşandı. İlk iki sezonun yürütücü yapımcılığını üstlenen Douglas Mackinnon ayrılırken, Gaiman da hikayeye müdahil olmama kararı aldı. Artık senaryoda Gaiman’ın şirketi Blank Corporation bulunmayacak ve yapımcı koltuğunda Pratchett'ın mirasını temsil eden Narrativia’dan Rob Wilkins ve BBC Studios Productions komedi başkanı Josh Cole yer alacak. Senaryoyu tamamlamak için yeni bir yazar arayışı sürerken, çekimlerin 2025 başlarında İskoçya’da başlaması bekleniyor.

Gaiman’ın diğer projelerine etkileri

Neil Gaiman’ın The Graveyard Book adlı eserinin Disney uyarlaması, iddialar sonrası geliştirilmesi durdurulan projelerden biri. Yazarın The Sandman dizisinin ikinci sezonu Netflix’te, Anansi Boys uyarlaması ise Amazon’da 2025 yılı içinde izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Good Omens finali ne zaman yayınlanacak?

Good Omens final filminin, Amazon MGM Studios, BBC Studios Productions ve Narrativia’nın ortak yapımı olarak dizinin hayranlarına veda niteliğinde bir proje sunması hedefleniyor. Ancak filmin yayın tarihi konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.