Gönül belediyeciliğine doğru

Abone Ol

AK Parti’nin 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’ne, ‘Gönül Belediyeciliği’ sloganıyla girdi.

Kazananlar kazandı ve kaybedenler kaybetti…

Görünen o ki ‘Gönül Belediyeciliği’ sloganı da rafa kaldırılmak üzere…

Neydi bu ‘Gönül Belediyeciliği’ ve neden hemencecik rafa kaldırılmak istenmekteydi?

Yükte hafif, paha da ağır şeylerden arınmaktır.

Hz. Ömer gibi fakir fukara için un çuvalının altına girmektir.

Reis, seçimler öncesi bunun ne olduğu ve nasıl olacağını enikonu açıklamış, Gönül Belediyeciliği’ni seçmenin yani vatandaşın kalbine dokunan belediyecilik şeklinde belirlemişti.

Telefonlarınız ve makam odanız daima 7/24 açık olacak.

Vatandaşlarla çay ocaklarında oturacak ve onlarla sohbet edeceksiniz.

Bir koruma ordusuyla dolaşmayacak ve vatandaşlarla aranızda etten duvar örmeyeceksiniz.

Esasen ‘Gönül Belediyeciliği’ dediğimiz şey, ‘kendi insanımıza, gönlümüzün kapılarını sonuna kadar açmak yani iş ve icraatlarımızda insanımızın kalbine dokunan faaliyetler hayata geçirebilmektir.

Gelinen bu noktada, Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarından dem vurarak veyahut belediyenin önceki yönetiminin bıraktığı enkaza işaret ederek, ‘Artık belediyelerde para yok, borç da çok bu sebeple yapacak bir şey yok’ demek yerine;

Alt yapısı hazır belediyelerin evet gönüllere, gönlümüze, kültürümüze, milli ve manevi hassasiyetlerimize hitap edebilecek sosyal ve kültürel çalışmalara imza atmaktır Gönül Belediyeciliği…

Göreve gelmiş belediye başkanlarından İslam’a Muhatap Anlayışın kültür ve sanatını, edebiyatta, müzikte, resimde, sinemada, tiyatroda ‘gözleri çıkartacak çapta göz planına çıkaracak’ çalışmalara imza atmalarını ve bu türden faaliyetleri desteklemelerini hararetle beliyoruz.

İhmal edilmiş bakir bir saha olarak gönülleri fethedecek, gözümüze, kulağımıza, ruhumuza hitap edecek, bizi tavşanın suyunun suyu türünden Batı taklidi sanat eserlerinden kurtaracak, gençliğe manevi mimarlık yapabilecek çalışmalar için Gönül Belediyeciliğini köprüden sonraki son çıkış olarak kabul ediyoruz.

Ve Gönül Belediyeciliğinin ilk başkanları ortaya çıkmaktadırlar…

AK Partili Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ‘Mesai belediyenin kapısında başlar’ diyerek makam aracını bıraktı, otobüse bindi.

***

Samsun Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı da önceki belediye başkanının 1.5 milyon lira değerindeki makam aracını kullanmayacağını duyurdu.

Yeni başkan Sandıkçı, Ramazan ayında belediyenin her yıl düzenlediği konser, animasyon gösterileri ve iftar davetlerini iptal ettirerek “Enerjimizi sosyal yardımlaşmaya ayırıp Ramazan ayının maneviyatına ve ruhuna yaraşır programlar icra ederek hemşerilerimizin sofralarına çat kapı misafir olacağız” dedi.

Salon ve otel iftarlarına katılmayacağını duyurdu.

Gelen davetleri nazikçe gerçi çevirdi ve şu mesajı verdi:

“Ramazan, yetimin, öksüzün ve yoksulun hatırlandığı, infak etmenin mutluluğunun hep birlikte yaşandığı bir aydır.

Özellikle çocuklarımıza bu mübarek günlerin önemini bu şekilde anlatmalı, camileri sevdirmeli ve yediden yetmiş yediye bütün Müslümanlarla kardeşlik bağımızı her zamankinden daha fazla güçlendirmeliyiz…”