Spor

Gol düellosunda kazanan Eyüpspor

Eyüpspor, Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu'nun 7. haftasında evinde ağırladığı Gaziantep Futbol Kulübü'nü 3-2 mağlup etti.

Abone Ol

Süper Lig'de ilk kez mücadele etmesine rağmen sezona fırtına gibi giren Eyüpspor, Gaziantep FK engelini de aşmayı başardı.

İstanbul temislcisi, 7. hafta mücadelesinde Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda Gaziantep Futbol Kulübü'nü ağırladı.

Müsabakanın ilk yarısı karşılıklı gollerle 1-1 sona ererken ikinci yarıda maçı koparan Arda Turan'ın öğrencileri; sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Eflatun-sarılılara 3 puanı getiren golleri; 15'te Ahmed Kutucu, 65'te Emre Akbaba ve 79'da Mame Thiam kaydetti. Konuk ekibin golleri ise 28. dakikada Deian Sorescu ve 90+2. dakikada Emre Taşdemir'den geldi.

Karşılaşmanın ilk yarısının sonunda ilginç anlar yaşandı. Ev sahibi takım 42. dakikada Emre Akbaba'nın yerde kalmasıyla penaltı kazandı. VAR kontrolünün ardından 45. dakikada topun başına geçen Emre, kaleci Dioudis'i geçemedi. VAR'ın uyarısıyla tekrarlanan penaltı vuruşunda bu kez topun başına 45+1'de Mame Thiam geçti. Senegalli golcünün vuruşunda kaleci Dioudis bir kez daha gole izin vermedi.

Bu sonuçla sezonun 3. galibiyetini alan Eyüpspor puanını 12'ye yükseltirken sezonun 4. yenilgisini yaşayan Selçuk İnan'ın öğrencileri ise 4 puanda kaldı.

8. haftada İstanbul temsilcisi Konyaspor'un konuğu olacak. Güneydoğu Anadolu ekibi ise evinde Beşiktaş'ı ağırlayacak.