Magazin

Godfather filminin yıldızı John Aprea hayatını kaybetti

Ünlü aktör John Aprea, 83 yaşında hayata veda etti. Francis Ford Coppola'nın efsanevi "Baba" (The Godfather) serisinin ikinci filminde "Salvatore Tessio" karakterinin gençliğini canlandıran Aprea, sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran bu performansıyla tanınıyordu.

Abone Ol

Aprea'nın menajeri Will Levine tarafından yapılan açıklamaya göre, ünlü oyuncu 5 Ağustos'ta Los Angeles'ta doğal nedenlerden dolayı hayatını kaybetti.

John Aprea Kimdir?

John Aprea, Amerikalı bir aktör ve yapımcıdır. 4 Mart 1941'de New York'ta doğan Aprea, özellikle Francis Ford Coppola'nın yönettiği "Baba 2" (The Godfather Part II) filminde "Salvatore Tessio" karakterinin gençliğini canlandırmasıyla tanınır. Bu rol, onun sinema dünyasında geniş bir kitle tarafından tanınmasına yardımcı olmuştur.

Aprea, 1960'lı yıllarda Hollywood'da oyunculuk kariyerine başlamış ve birçok dizi ve filmde yer almıştır. Televizyon dünyasında da geniş bir kariyere sahip olan Aprea, "Full House", "Days of Our Lives", "Knots Landing", "CSI" ve "The Sopranos" gibi popüler yapımlarda rol almıştır. Özellikle "Full House" dizisinde canlandırdığı "Nick Katsopolis" karakteri, onu geniş bir izleyici kitlesiyle buluşturmuştur.

Sinema ve televizyonun yanı sıra tiyatroda da performans sergileyen Aprea, oyunculuk kariyerinde farklı türlerde birçok projede yer almıştır. Aktör, doğal oyunculuk yeteneği ve karizmatik ekran varlığıyla tanınırdı.