Sağlık

Glifor Nedir, Ne İşe Yarar? Glifor’un Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı ne kadar?

Abone Ol

Genel olarak diyabet ve diyabet türü problemlerde kullanılan Glifor, Tip 2 Diyabet hastalığının tedavisinde ve kontrol altında tutulmasında kullanılmaktadır. kan şekerinin düzenlenmesi ve kilo vermeye destek olması açısından da ilacın hakkında bilinmesi gerekenler merak ediliyor. Öyle ki vatandaşlar genellikle, Glifor Nedir, Ne İşe Yarar gibi sorulara yanıt arıyor. Bunun yanı sıra ayrıca, Glifor’un Yan Etkileri ve fiyatı da merak konusu. Peki, Glifor Nedir, Ne İşe Yarar? Glifor’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

Glifor İlacı Nedir?

Glifor ismiyle bilinan bu ilaç tip 2 türüne sahip şeker hastalarında ya da diyabet gelişiminin yüksek olduğu kişilerde kan şekeri oranının seviyesinin kontrol altında tutulmaya çalışılması için kullanılan ilaçtır. İçerisindeki var olan etken maddesi metformin-hidroklorürdür. Glifor, ağırlıklı olarak diyet veya egzersiz kan şekerini dengelemek için yeterli olmadığında tercih edilmektedir. Sıra dışı olan bazı durumlarda insülün ya da diğer diyabet türü ilaçlarıyla beraber de kullanıldığı görülmüştür. Bu biraz da hastaya bağlı olan bir durumdur. Bu ilaç diğer ilaç türlerinin tam tersi olarak kilo aldırmamaktadır. Kullanıldığı taktirde hasta diyetine ve egzersizlerine devam ederse kilo vermesine bile yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.

Glifor Nasıl Kullanılır?

Glifor kullanımı hastanın tüm sağlık kontrollerinin yapılması halinde kilosuna, yaşına, cinsiyetine ve diğer hastalıklarının olup olmama durumuna bağlı olarak belirlenir. Herhangi bir sıkıntı olması veya olmaması durumunda hekim hastaya uygun bir kullanım metodu söyler. Bu ilaç her gün aynı saatlerde ve düzenli aralıklarla kullanılmalıdır. Glifor doktor kontrolünde kullanılması gereken bir ilaç olduğu için hastanın bizzat kendisi kafasına göre bu ilacı tüketmemelidir. Doktorun bildirmediği durumlarda ilacın dozu artırılmamalı veya azaltılmamalıdır. Kullanma talimatları zaten reçetede bildirilmektedir ancak hastanın kafasına takılan bir soru işareti olması halinde hekime mutlaka danışmalıdır. Bu ilaç kırılmamalı, ezilmemeli ve suda eritip tüketilmemelidir. Bir bardak suyla doğrudan yutulmalıdır. Yemeklerle beraber tüketilmesi durumunda yan etkileri azalmaktadır. İlaç kullanıldığı zaman dilimi içerisinde hasta kan şekerini düzenli olarak ölçmeli ve takip etmelidir. Glifor tedavi edici bir ilaç değildir sadece hastalığı kontrol altına almaya yardımcı olur. İlacın fayda göstermesi için düzenli olarak diyet ve egzersiz yapılmalıdır. Bu ilaç on yaşın altındaki bireylerde kullanılamaz.

Glifor İlacı Ne İşe Yarar?

Gliforun kullanım amacı genellikle diyabet ve diyabet türü problemlerde kullanılsa da birden fazla işe yaradığı da görülmüştür. Genel olarak Tip 2 Diyabet hastalığının tedavisinde ve kontrol altında tutulmasında kullanılmaktadır. Genellikle aşırı kiloya sahip olan diyabet hastalarının kilo problemini düzenlemek için reçete edilir. Bu ilaç aynı zamanda kan şekerinin düzenlenmesi ve kilo vermeye destek olması için de kullanılır. Böbrek ve kalp hastalıkları, sinir hasarlarına ve görme problemlerine karşı koruyucu özelliklere sahiptir. Aynı zamanda lipit denen dengeyi düzenler ve yüksek tansiyon, damar sertleşmesi gibi sağlık problemlerini engeller. Polikistik Over Sendromu olarak adlandırılan sağlık probleminin tedavi edilmesinde de reçete edilerek tedaviye yardımcı olmaktadır.

Glifor Yan Etkileri Nelerdir?

Glifor sadece bir hekimin hastaya vermesi halinde kullanılmalıdır. Zayıflatma özelliğine sahip olan bir ilaç olduğu için tavsiye edilmediği halde insanlar tarafından kullanılmaktadır ve bu da çeşitli yan etkilere sebep olabilmektedir. Yararlı bir ilaçtır ancak bazı insanlarda yan etkilere sebep olabilmektedir. Gliforun yan etkilerinden bazıları şunlardır:

Sindirim sistemine bağlı olarak mide bulantısı ve kusma problemleri yaşanabilir. Karın bölgesinde yaşanabilecek olan ağrılar ve ishal durumu. Mide bölgesinde yaşanabilecek olan hazımsızlık, şişkinlik ve iştah kaybı problemleri. Ağız içerisinde metalik bir tat oluşabilme durumu. Hastanın ilaç kullanımı sonrasında yaşayabileceği baş dönmesi, halsizlik ve yorgunluk şikayeti. Az da olsa B12 emiliminin azaltılması sonucu anemi.

Glifor Fiyatı Ne Kadar?

Glifor bir kutu içerisinde yer alan 100 tablet halindedir. 100 tablet halinde olan Glifor ilacı toplam 1000 miligram şeklindedir. Gliforun fiyatı 2019 yılından itibaren ortalama olarak 25 TL ile 26 TL arasındadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Parol Nedir, Ne İşe Yarar? Parol’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Lustral Nedir, Ne İşe Yarar? Lustral’ın Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Lansor Nedir, Ne İşe Yarar? Lansor’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Dideral Nedir, Ne İşe Yarar? Dideral’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?