Ekonomi

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplandı

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ev sahipliğinde toplandı. Toplantıda küresel gıda fiyatları ve hasat sezonu değerlendirildi; dezenflasyon sürecini güçlendirme amacının kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Abone Ol

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ev sahipliğinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile ilgili bakan yardımcıları ve kurum temsilcilerinin katılımıyla toplandı.

Toplantıda, Komitenin önceki kararları ve her ay bakan yardımcıları düzeyinde düzenlenen "alt komite"nin çalışmaları değerlendirildi.

Küresel ve yerel tarımsal emtia ve gıda fiyatlarındaki son gelişmeler, 2024 hasat sezonu bağlamında arz-talep durumu ve ürün bazındaki ihtiyaçlar ele alındı. Üreticilerin korunması ve ürünlerinin daha iyi değerlendirilmesi amacıyla güncel sorunlar üzerine çözüm önerileri tartışıldı.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMAYA DEVAM EDECEK

Toplantıda, Türkiye'deki tarımsal ürünlerde arz ve talep dengesinin sağlanmasının yanı sıra, hem üreticilerin hem de vatandaşların menfaatlerini korumak için dış ticaret tedbirleri de dahil olmak üzere gerekli önlemlerin alınmaya devam edeceği vurgulandı. Depolanabilen ürünlerde arz ve talep dengesini sağlamak amacıyla mevcut depo kapasitesinin artırılması kararlaştırıldı.