Gündem

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünden domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı iddialarına yalanlama

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan "domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı" iddialarını yalanladı.

Abone Ol

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bir açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi. Açıklamada, sosyal medya platformlarında yayılan yanlış bilgilerin, tüketiciler arasında kafa karışıklığı yarattığı ifade edilerek, domuz etinin kasaplık etler sınıfına alınmadığı vurgulandı. 

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Bazı sosyal medya hesaplarından ‘domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı’ şeklinde dolaşıma sokulan Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği yürürlükte değildir. Et ürünlerine ilişkin halen yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği'nde domuza ilişkin bir tanım, ifade ve atıf bulunmamaktadır. Bakanlığımızca gerçekleştirilen tüm denetimler bu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde titizlikle sürdürülmektedir. Sosyal medya üzerinden bu konuda yapılan dezenformasyon, manipülasyon, iftira ve yalanlar gerçeği yansıtmamaktadır.”