Gündem

Gelmeden medyanın sesini kısmaya çalışıyorlar

Abone Ol

Yozgat Akdağmadeni’nde Başbakan Yardımcısı ve Hükü- met Sözcüsü Bozdağ, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) sosyal medya hesabından, “Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan yarım yüzyıl önce, anayasa ve hukuk dışına çıkmış bir siyasal iktidara karşı direnme hakkını kullanmış ve ülke yö- netimine el koymuştu. Ordunun arkasında milletin desteği vardı” paylaşımına ilişkin Bozdağ, bu paylaşımın ADD’nin düşüncesinin ne olduğunu gösterdiğini belirtti.

Bozdağ, “ADD, darbeci bir zihniyete sahip olduğunu, darbeyi ve darbecileri kutsayarak ortaya koymuştur” diye konuştu.

TÜCCARLIK YAPIYORLAR

“İnsanlıktan nasibini almamış insanlar ancak böylesi cinayeti, katliamı, hukuk dışılığı onaylayabilir” diyen Bozdağ, ADD’nin tüccarlık yaptığını ifade ederek, “ADD’nin yöneticileri bu yaptıkları büyük haltla kendi gerçek kimliklerini ortaya koymuşlardır” ifadesini kullandı. Bozdağ, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce’nin, TRT’ye yönelik açıklamalarının ardından İzmir’de TRT aracına saldırıda bulunulduğunun hatırlatılması üzerine, İnce’nin efelenerek, kabadayılık yaparak, tehdit salarak yer edinmeye çalıştığını, bunun da yanlış olduğunu belirtti. Bozdağ, “Onlar demokrat ge- çiniyorlar, ‘Biz gelirsek medya daha özgür olur’ diyorlar ama görüyorsunuz daha gelmeden medyanın sesini kısmak için kaba kuvvete başvuruyorlar. Bunlar faşist anlayışın ortaya çıkardığı görüntülerdir” dedi.

FETÖ İÇİN ABD BORAZANLIĞI

İnce’nin, FETÖ elebaşı Gülen’in iadesine yönelik iddialarına ilişkin Bozdağ, “ABD tarafı FETÖ’yü kucağında beslerken, Türkiye’ye iade etmemek için direnirken, Türkiye’den gönderilen evrakların üzerinden bir delil tartışması yapı- yor. ABD’ye kükreyeceğine, ABD’den aranan bir telefonla Türkiye’ye kükrüyor. Şu anda Muharrem İnce FETÖ konusunda çok net söylüyorum, ABD’nin borazanlığını yapmaktadır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk toplumuyla buluşmasına engel olanların, PKK’nın elebaşlarının telekonferansla mitinge katılmalarına izin verdiğini aktaran Bozdağ, “Alman hükü- metine en büyük cevabı millet sandıkta verecektir. Allah’ın izniyle 24 Haziran’da, Berlin’in üzüldüğü Ankara’nın sevindiği bir seçim sonucu ortaya çıktığı zaman bunların yaptıkları bütün Türkiye aleyhtarı çalışmalar boşa gidecektir” diye konuştu.