Gündem

Gebze’de hayvan katliamı: Rehabilitasyon merkezinde hayvanlar çöp torbalarında bulundu!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, belediyeye ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde çöp torbaları içinde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga ölü olarak bulundu.

Abone Ol

Hayvanların iğneyle zehirlenerek öldürüldüğü iddia ediliyor. Olayın ardından hayvanseverler rehabilitasyon merkezine akın etti. CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler de bölgeye giderek Gebze Belediyesi'ni konuyla ilgili açıklama yapmaya davet etti.

Pelitli Mahallesi'nde bulunan Belediye'ye ait rehabilitasyon merkezini ziyaret eden bir kişi, geçen çarşamba geldiğinde gördüğü hayvanların bu kez olmadığını fark etti. Merkezin arka kısmındaki çöp konteynerlerinde poşetlerde ölmüş hayvanları bulan kişi, durumu yetkililere bildirdi. İddialara göre, 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga iğneyle zehirlenerek hayatını kaybetti. Haberi alan hayvanseverler ve belediye yetkilileri de merkeze intikal etti. CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Gebze Belediye Başkanı'nın bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini belirterek, "Bu durumun Gebze'ye yakışmadığını, bir vahşet olduğunu düşünüyorum. Yetkililerin en acil şekilde çıkıp açıklama yapması lazım," dedi.

'ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI'

Kocaeli Valiliği, olayla alakalı olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Basında ve sosyal medya mecralarında yer alan Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ndeki görüntülere ilişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube müdürlüklerince her türlü araştırma ve inceleme yürütülmekte olup, derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır," denildi.