Dünya

Gazze’nin şehadete hazır çocukları

26 gündür Gazze’ye havadan, karadan ve denizden saldıran İsrail, 8 bin 800 sivili katletti. Ölenlerden 3 bin 668’i çocuk. Bu çocuklardan en az 500’ü bebek, bin 600’ü çocuk, 600’ü lise çağındaydı. Gazze’de şehit arkadaşlarının ardından metanetle dua eden çocuklardan biri de 10 yaşındaki İsmail Muaz. Sürekli oruç tutan Muaz, “Ölürsem, oruçlu öleyim.” diyor.

Abone Ol

Furkan Erten / ÖZEL

İnsanlık, tarihin gördüğü en vahşi saldırılardan birine tanıklık ediyor ve her gün canlı yayınlarda hastanelerin, camilerin, evlerin; çocukların koşup oynadığı sokakların vurulduğunu seyrediyor. Süper güçlerin desteğini ardına alan İsrail, dünyanın geri kalanından gelen cılız tepkilere aldırış etmeden 26 günde 20 bin ton bomba bıraktığı Gazze’de yaklaşık 9 bin sivili öldürdü. İsrail’in barbar saldırılarını sürdürdüğü Gazze’den Diriliş Postası’na konuşan Eşref Güneyim, Gazze’de iki milyon insanın her dakika ölümü beklediğini söyledi. Güneyim, 10 yaşındaki torunu İsmail Muaz’ın “Öldüğümde oruçlu öleyim.” diyerek yemek yemediğini aktardı.

“220 bebek aynı anda ölecek!”

Eşref Güneyim, “Biz Gazze’de iyi değiliz. Bu savaş değil, bu bir canavarın ölüm saçmasıdır. 9 bine yakın şehidimiz, 20 binden fazla yaralımız var. Şehitlerimizin yüzde 66’sını çocuklar, bebekler oluşturuyor. Daha bir günlük bebeklerimiz şehitler oldu. Şimdi bizim derdimiz hastanelerin çalışması. Hastanelerin yakıtının bir dakika dahi bitmesi demek 220 bebek aynı anada ölecek demektir. Bir dakikalık yakıtın bitmesi yoğun bakımdaki yüzlerce hastanın aynı anda ölmesi demektir.” dedi.

“Herkes ölümü bekliyor”

Güneyim, “10 yaşındaki torunum İsmail Muaz, Gazze’nin en küçük hafızı. Dün yemesi için bir parça helva verdim. Muaz, ‘Dede ben oruçluyum.’ dedi. ‘Torunum, bugün pazartesi veya perşembe değil; niye oruçlusun? Haydi, ye helvanı.’ diye ısrar ettim. ‘Öldüğüm zaman oruçlu ölmek istiyorum.’ dedi. Gazze’de iki milyon insan her gece, her gündüz, her saat, her dakika ölümü bekliyor.” ifadelerini kullandı.

“50 sene öncenin sistemlerine döndük”

Gazze’de korunaklı hiçbir yerin olmadığını belirten Güneyim, “İsrail her yeri vuruyor. Cebaliye’deki katliamı gördünüz mü? Bir saldırıda 400 kişi şehit oldu. Gazze’de su kurumunun başkanı olarak 33 yıl çalıştım. Şu anda içecek temiz suyumuz yok. 50 sene önceki su içme sistemlerine döndük. Pis suları temizleyip içiyoruz. Gazze şeridi ikiye bölündü. Kuzey Gazze ve Güney Gazze arasında kimse bir yere gidemiyor.” diye konuştu.