Dünya

Gazze’nin melekleri yorgun

Kız çocuklarının güçlendirilmesi için BM tarafından 2012'de ilan edilen “Dünya Kız Çocukları Günü”, Gazze’ye uğramadı. Gazze’nin melekleri, bir yılı aşkın süredir katil İsrail’in silah ve bomba sesleri altında hayata tutunmaya çalışıyor.

Abone Ol

Kız çocuklarının güçlendirilmesi için Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2012 yılında ilan edilen “Dünya Kız Çocukları Günü”, Gazze’ye uğramadı. Gazze’nin melekleri, bir yılı aşkın süredir katil İsrail’in silah ve bomba sesleri altında hayata tutunmaya çalışıyor. 

“Okumayı, oyunları unuttuk”

Gazze’de yaşayan 12 yaşındaki Emali, şu anda okulda olması gerektiğini belirterek “Savaş çıktığı için su taşımaya ve yorulmaya mecbur kaldık. Sadece Allah’a sığınıyoruz. Ben okumak ve oyun oynamak istiyorum fakat savaş dolayısıyla bunların hepsini unuttuk.” dedi.

“Evlerimize dönmek istiyoruz”

Başka bir Gazzeli kız çocuğu, “Biz sadece evlerimize dönmeyi istiyoruz, evlerimize dönüp tekrar eskisi gibi ders çalışmak istiyoruz.” diye konuştu. Sekiz yaşındaki kız çocuğu Sema Tabeyl’in ise savaştan dolayı saçları dökülmüştü. Tabeyl, çocukluğunu yaşayamadığını dile getirmişti.

Dünya Kız Çocukları Günü’nde, kız çocuklarımız hep can vererek gündeme geldi. Narin, Sıla, İkbal, Ayşenur ve dahası… Koruyamadığımız kız çocuklarımız, tıpkı Gazze’deki arkadaşları gibi katillerin kurbanı oldu.