Dünya

Gazze'nin kuzeyinde sıkışan Filistinliler 11 gündür İsrail'in yoğun saldırı ve kuşatması altında

Gazze'nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık 400 bin Filistinli, 11 gündür İsrail ordusunun yoğun saldırılarına ve kuşatma altındaki zor şartlara direnmeye çalışıyor. Bölgeye gıda, ilaç ve diğer temel ihtiyaçların girişine izin verilmezken, insani yardım kuruluşları dahi engelleniyor.

Abone Ol

6 Ekim'de Gazze'ye başlatılan yeni saldırılarla, İsrail ordusu bölgeye yönelik abluka ve bombardımanını artırdı. Sivil savunma ekiplerinin saldırıların hedef aldığı bölgelere girişi engellenirken, arama kurtarma çalışmalarını siviller kendi imkanlarıyla yapıyor.

İsrail Bombardımanı ve Engeller

Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik İsrail saldırıları sonucu aralarında çocukların da bulunduğu birçok sivil hayatını kaybetti. İsrail ordusu, Filistinlilerin yaralıları ve cansız bedenleri enkaz altından çıkarmasına izin vermeyerek, bölgedeki insani durumu daha da zorlaştırıyor. Görgü tanıkları, kamptaki bazı evlerin İsrail askerlerince ateşe verildiğini ve uzaktan kumandayla patlatılan bombalarla büyük yıkım yaşandığını aktardı.

Açlık ve Temel İhtiyaç Yetersizliği

İsrail’in Gazze’nin kuzeyine dayattığı abluka, bölgeye temel ihtiyaçların ulaşmasını engelliyor. Açlık çeken halk, yiyecek bulmak için toplandığında ise saldırıya uğruyor. Gazze kentinin farklı bölgelerinde devam eden saldırılarda birçok sivil yaşamını yitirdi.

Gazze'nin Kuzeyinde Mahsur Kalanlar

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 1,4 milyon olan nüfusun büyük bölümü saldırılar nedeniyle güneye göç etmek zorunda kalırken, bölgeyi terk edemeyen 400 bin kişi zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışıyor. BM yetkilileri, Gazze'nin kuzeyinde insani krizin derinleştiğine dikkat çekiyor.

İsrail’in Gazze’nin kuzeyini tamamen boşaltmayı amaçladığı iddiaları ise uluslararası camianın tepkisini çekmeye devam ediyor. Uzmanlar, İsrail’in bu saldırılarla bölgeyi askeri bölge ilan etme planı içinde olabileceğini belirtiyor.