Dünya

Gazze'deki savaşın 1. yılında Hamas'tan İsrail'e roketli mesaj

Hamas, Gazze'deki savaşın 1. yılında İsrail'e karşı direnişini sürdüreceğini ve bağımsız bir Filistin devleti kurma hedefinden vazgeçmeyeceğini belirtti.

Abone Ol

Gazze’de, savaşın birinci yılında Hamas, İsrail’e yönelik saldırılarına devam ederek direniş mesajı verdi. Hamas tarafından yapılan açıklamada, Filistin halkının bağımsız bir devlet kurma hakkı üzerinde pazarlığın kabul edilemeyeceği vurgulandı. İsrail'e karşı “Aksa Tufanı” adı verilen operasyonda, Gazze'den İsrail’e dört roket fırlatıldı; roketlerden üçü imha edilirken biri açık alana düştü.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in askeri mevzilerinin hedef alındığı belirtildi. Hamas, İsrail’i soykırım yapmakla suçlayarak, bu mücadelenin işgal sona erene kadar süreceğini duyurdu. Açıklamada, İsrail’in Lübnan, Suriye, Yemen, Irak ve İran’ı da kapsayacak şekilde saldırılarını genişletmesinin bölgesel güvenliği tehdit ettiğine dikkat çekildi.

Ateşkes ve Diplomatik Çabalar

Hamas, ateşkes sağlanması yönünde çaba sarf ettiğini ancak Gazze’nin tamamen boşaltılması talebinden taviz vermediğini açıkladı. Arap ve İslam ülkelerine çağrıda bulunan Hamas, ablukanın kırılması ve insani yardımların ulaştırılması için harekete geçilmesini talep etti.

Hamas, ABD'yi İsrail'i desteklemekle suçlayarak, ateşkes sürecine katkı sağlamaya davet etti. Açıklamada, Filistin halkının bağımsızlık mücadelesinin süreceği ve İsrail işgali sona ermedikçe direnişten vazgeçilmeyeceği ifade edildi.