Yaşam

Gazze'de savaşın küçük kurbanı: 8 yaşındaki Sema, eski saçlarına kavuşmak istiyor

8 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırım hala devam ediyor. Savaşın gölgesinde kalanlar ise masum çocuklar. 8 yaşındaki Sema, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından yaşadığı korku nedeniyle saçlarını kaybetti. Sema'nın en büyük dileği, doğum günü öncesinde saçlarının yeniden uzaması.

Loading...

Abone Ol

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, sayısız masum hayatı etkilerken, bu acımasızlığın en savunmasız kurbanları olan çocuklar, savaşın getirdiği korku ve stresle büyüyor. Bunlardan biri de henüz 8 yaşındaki Sema Tebil.

İsrail ordusunun saldırıları sırasında yaşadığı korku ve stresin etkisiyle küçük kız, saçlarının büyük bir kısmını kaybetti.

"Savaştan Önce Saçlarım Çok Güzeldi!"

Sema, ailesiyle birlikte Refah kentindeki bir kampta kalırken İsrail ordusunun saldırısına maruz kaldı ve ailesiyle birlikte Han Yunus'a göç etmek zorunda kaldı. Ancak birkaç gün sonra, Sema saçlarının döküldüğünü fark etti. Çocukluğunu yaşayamadığını dile getiren Sema, "Savaştan önce saçlarım çok güzeldi, hep tarardım" dedi. Saçlarını kaybettikçe, sığındıkları kamptaki diğer çocuklar tarafından dışlandığını ve alay konusu olduğunu ifade eden Sema, artık oyun oynamaktan bile çekinir hale geldi. Küçük kızın en büyük dileği ise doğum günü öncesinde saçlarının yeniden uzaması.

Yaşadığı Korku ve Travma Saçlarını Etkiledi

Küçük kızın annesi, saldırılar sırasında kızının yaşadığı korkuyu ve sonrasında saçlarının dökülmeye başlamasını çaresizlik içinde izledi. İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle Gazze'de ilaç ve tıbbi imkanların yetersiz olduğunu belirten anne, uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunarak, Sema'yı kendi kızlarının yerine koyarak yurt dışında tedavi olması için yardım etmeleri çağrısında bulundu.