Dünya

Gazze'de insani kriz derinleşiyor: Yenidoğan bebekler açlıkla mücadele ediyor

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarına aralıksız devam ettiği Gazze'de yeni doğan bebekler açlık tehlikesi ile mücadele ediyor.

Abone Ol

İsrail'in soykırımlarına aralıksız devam ettiği Gazze'de yardımların gidememesi, İsrail'in her geçen gün artan ambargosu ve artan soykırım şiddeti ile yetersiz beslenen anneler, yeni doğan evlatlarını açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle kaybetme korkusunu ile yaşıyor.

Beslenme ve su eksikliği ile yaşayan çok sayıda Gazzeli çocuk ve bebek, ölüm tehlikesiyle burun buruna. Yetersiz beslenen yeni doğan bebekler, Gazze'nin Deyr Balah kentinde yer alan Aksa Şehitleri Hastanesi'ndeki kuvözlerde ve yoğun bakımda kısıtlı imkanlarla tedavi görmeye çalışıyor. Gazzeli yeni doğan bebekler annelerinin karnında da yeterli vitamin ve besin alamıyor.

Gazzeli anneler, yeni doğan bebeklerinin hayata tutunması için soykırımın bitmesini ve çocuklarının hayata tutunması için her gün dua ediyor.

Gazzeli anneler, uluslararası toplumun bu acil duruma duyarsız kalmaması ve Gazze'deki insanların insanlık onuruna yakışır bir şekilde yaşayabilmeleri için  gerekli adımların atılmasını bekliyor.