Dünya

Gazze'de can kaybı 41 bin 595'e yükseldi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı’nın son açıklamasına göre 41 bin 595'e yükseldi.

Abone Ol

İsrail'in saldırıları, aralıksız olarak 359 gündür devam ediyor.

İsrail’in son 24 saat içinde Gazze'nin çeşitli bölgelerine gerçekleştirdiği saldırılarda 9 Filistinli daha hayatını kaybetti, 41 kişi ise yaralandı. İsrail'in saldırılarında şu ana kadar yaralananların sayısı 96 bin 251 olarak bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, saldırılar nedeniyle enkaz altında kalan birçok insanın bulunduğunu, ancak İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekiplerinin ve sivil savunma görevlilerinin bu bölgelere ulaşmakta zorluk çektiğini vurguladı.

Açıklamada, özellikle enkaz altındaki ölülerin çıkarılamadığı ve yol kenarlarında cansız bedenlerin bulunduğu ifade edildi. Sivil savunma ekiplerinin bu bölgelere erişiminin İsrail güçleri tarafından engellendiği de yinelendi.

Bölgedeki insanlık dramı, uluslararası toplumun dikkatini çekerken, sivillerin yaşadığı bu trajediye karşı yardım ve çözüm çağrıları sürüyor.