Güncel

Gaziantep'te eşini öldürmüştü! Sanıktan çelişkili ifadeler

Gaziantep'te 2 çocuğunun gözü önünde eşini öldüren Eyüp Turan Karabağ’ın davası 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Sanık, ifadelerinde çelişkiye düşerken, mağdurun ailesi adalet talep etti. Dava, 8 Kasım 2024'e ertelendi.

Abone Ol

Gaziantep'te 17 Ocak 2024 tarihinde iki çocuğunun gözü önünde eşini öldüren Eyüp Turan Karabağ’ın davası bugün 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Olay, Şahinbey ilçesi Yeditepe Mahallesi'nde meydana geldi. Eyüp Turan Karabağ (34), bilinmeyen bir nedenden ötürü tartıştığı eşi Bahar Karabağ’ı (31) tabancayla kafasından vurarak öldürdü. Olay sonrası sağlık ekipleri, Bahar Karabağ'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Mahkemede Çelişkili İfadeler

Bugünkü duruşmada sanık Eyüp Turan Karabağ, çelişkili ifadeler verdi. İlk ifadesinde, “Eşim bana engel olmak istediği için intihar etmek istedim. Kazara öldürdüm” diyen sanık, sonraki ifadesinde, “Eşim gitmek istedi, ben ayrılmak istemediğim için engel oldum. Silahı kafama sıkacaktım ama kazara ona sıktım” şeklinde konuştu. Sanık, beraatini talep etti. 

Aile Üyelerinden Tepkiler

Bahar Karabağ’ın babası Metin Taskömür, olay anında kızıyla konuştuğunu ve sanığın kapının önünde olduğunu belirtti. Taskömür, "Kızım olay günü beni aradı. ‘Baba gel, kocam beni öldürecek, yine delirdi' dedi. Ben de hemen kızımın evine gittim. Sanık olan damadımı kızımın dairesinin kapısında gördüm. Bana, ‘Eve girme geri git' dedi. Ben de daireye girdim. Torunlarım şoka girmiş bir şekilde duvarı izliyordu. Yatak odasına gittim. Kızımın yerde yattığını gördüm. Damadıma, ‘Eğer kızıma bir şey yaptıysan seni öldürürüm' dedim. Sonra kızımı sanıkla birlikte hastane götürdük. Hastaneye gittiğimde kızımın öldüğünü öğrendim. Ben sanığın en ağır şekilde cezalanmasını istiyorum.” dedi.

Bahar Karabağ'ın annesi Elif Taşkömür, kızının şiddet gördüğünü bildiğini söyleyerek, “Kızımın yuvası yıkılmasın diye şiddet gördüğünü ailemden sakladım. Bu adam kızımın sözünü hiç dinlemez. Yaptığı savunma yalan. Torunlarımın gözünün önünde kızımı öldürdü. Sanığın en ağır cezayı almasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

Bahar Karabağ'ın erkek kardeşi Ömer Taskömür, "Ablamın o adamla evlenmesine hep karşıydım. Zaten bu adamın babası da katil. İş yerindeki arkadaşlarına söyledim. 3 tane silahının olduğunu söylediler. 3 tane silahı olan bir adam ne kadar düzgün olabilir. Ablama şiddet uyguluyordu. Ablama sorduğumda ‘yeğenlerin yaptı' deyip beni geçiştiriyordu. Ablamı onun öldürdüğünü eminim. En ağır cezayı almasını talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

İfadesinde "Yanlışlıkla Öldürdüm" dedi

Sanık Eyüp Turan Karabağ ilk ifadesinde, “Anneme ziyarete gitmek istedim. Eşim bunu reddetti. Bu yüzden intihar etmek için odaya geçtim. Eşim bana engel olmak istedi. Kazara öldürdüm.” ifadelerini kullandı.

Tüm ifadeler alındıktan sonra söz verilen sanık Eyüp Turan Karabağ, ifadesini değiştirerek, “Eşim beni aradı. ‘Babamı aradım beni gelip alacak gideceğiz' dedi. Benim eşime ne kadar aşık olduğumu herkes bilir. Ondan ayrılmak istemediğim için gitmesine engel olmak istedim. Odaya geçtim silahı aldım kafama sıkacaktım. Eşim yapma diye yanıma geldi. Aramızda tartışma çıktı. Kazara ona sıktım. Ben çocuklarımın annesini öldürmek ister miyim? Bu olayın kaza olduğunu söylüyorum ve beraatimi talep ediyorum.” diye konuştu.

Savcı ve Avukatların Talepleri

Savcı, sanık hakkında ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Sanık avukatları, eğer müvekkilleri suçlu bulunursa en ağır cezayı talep edeceklerini belirtti. Maktulün avukatları ise davanın sadece Bahar Karabağ’ın değil, öldürülen tüm kadınların davası olduğunu ve caydırıcı bir ceza verilmesini beklediklerini ifade etti.

Dava Tarihi ve Soruşturmalar

Mahkeme heyeti, Bahar Karabağ ile sanık Eyüp Turan Karabağ arasında daha önce herhangi bir şikayet olup olmadığını araştırılmasını ve HTS kayıtlarının incelenmesini istedi. Dava, 8 Kasım 2024 tarihine ertelendi.