Spor

Galatasaray'ın galibiyetinde öne çıkan detaylar

Son dakika Galatasaray haberleri... Sarı-kırmızılı takım, deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'yı 4-3 mağlup etti. İşte mücadelede öne çıkan detaylar...

Abone Ol

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Galatasaray, Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda Kasımpaşa ile mücadele etti. Sarı-kırmızılılar ilk yarısı 1-1 berabere biten müsabakadan 4-3'lük skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 81’e çıkaran Aslan liderliğini sürdürdü.

Cimbom, Süper Lig’de Hatayspor’a mağlup olduktan sonra oynadığı 18 karşılaşmada kaybetmezken, son 11 maçından da sahadan galip ayrıldı.

Ligde sarı-kırmızılılar bu süreçte; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa müsabakalarından 3 puan alırken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldı.

Galatasaray milli aradan sonra ligde evinde Hatayspor ile oynayacak.

Galibiyet golü Vinicis'tan

Müsabakanın 90. dakikasında ceza sahası içinde Mauro Icardi’nin vuruşunda direkten dönen topu kale önünde alan Vinicius düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skoru 4-3’e getirdi. 28 yaşındaki futbolcu böylece Süper Lig’de ilk gol sevincini yaşadı. Brezilyalı futbolcunu 1 de Türkiye Kupası’nda golü bulunuyor. Mücaeledeleye yedeklerde başlayan Carlos Vinicius, 89. dakikada Dries Mertens’in yerine oyuna dahil oldu.

Mertens 8. golünü kaydetti

Müsabakanın 27. dakikasında sağ kanattan Barış Alper Yılmaz’ın pasında topu alan Mertens, ceza yayının sağ tarafından uzak köşeye vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ve skor 1-0 oldu. 36 yaşındaki futbolcu böyle bu sezonki 8. golünü attı. Belçikalı futbolcu bu gollerini 5’ni Süper Lig’de, 2’sini UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde ve 1’ini de UEFA Avrupa Ligi’nde kaydetti.

Icardi damgasını vurdu

Mücadelenin 48. dakikasında Dries Mertens’in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ön direkte bulunan Icardi kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 2-1 yaptı. Maçın 83. dakikasında Arjantinli futbolcu, sağ kanattan Hakim Ziyech’in ortasında ceza sahası içinde kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 3-3’e getirdi. Icardi ayrıca 81. dakikada penaltı kaçırdı. 31 yaşındaki futbolcu böylece Süper Lig’deki gol sayısını 17'e çıkardı. UEFA Şampiyonlar Ligi grupları ve elemelerinde 5, UEFA Avrupa Ligi’nde 1 golü olan başarılı futbolcunun bu sezon toplam 23 golü bulunuyor. Maça 11’de başlayan Mauro Icardi 90 dakika sahada kaldı.

Berkan Kutlu 'dalya' dedi

Berkan Kutlu, bu maçla birlikte 'dalya' dedi. 2021 yılının yaz transfer döneminde Alanyaspor’dan Galatasaray'a transfer Kutlu, 72 Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve elemelerinde 14, Türkiye Kupası 8 ve UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde de 6 olmak üzere sarı-kırmızılılar ile 100. resmi karşılaşmasına çıktı. 26 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezon Galatasaray ile Süper Lig’de de şampiyon yaşadı. Kasımpaşa karşılaşmasına 11’de başlayan ve 90 dakika sahada kalan Kutlu, Victor Nelsson’un yanında sol stoperde görev aldı. Berkan Kutlu ligin ilk yarısında İtalyan ekibi Genoa’da kiralık oynamıştı.