Spor

Galatasaray’ın Avrupa Ligi’ndeki rakibi Sparta Prag’ı tanıyalım

Son dakika Galatasaray haberleri… Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu’nda Sparta Prag ile eşleşti. Temsilcimizin rakibini yakından tanıyalım.

Abone Ol

Son dakika Galatasaray haberleri… Sezon başı ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Galatasaray; Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag’ın bulunduğu grupta 3. olarak Avrupa Ligi Play-off turuna katılma hakkı elde etti.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde bugün gerçekleşen kura çekimi sonrası temsilcimiz Çekya takımı Sparta Prag ile eşleşti.

Gelin Sparta Prag’ı yakından tanıyalım…

Çek Cumhuriyeti’nin en köklü takımı

1893 yılında kurulan Sparta Prag, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag merkezli bir futbol kulübüdür. Çek futbolunun en köklü ve başarılı kulübü olarak adlandırılan Prag, maçlarını 20 bin 854 kişilik kapasiteye sahip Generali Arena’da oynamaktadır. Çekya liginin son şampiyonu olan kırmızı-beyazlılar ayrıca 34 şampiyonlukla ligin en fazla şampiyon olan takımı ünvanına sahip.

Kopenhag’a elendi

Geçen sezonu liginde şampiyon olarak tamamlayan Sparta Prag, Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme turlarından katılma hakkı elde etti.

3. Eleme Turu’nda Kopenhag ile eşleşen Prag, deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Danimarka temsilcisiyle evinde 3-3 berabere kaldı ve penaltılar sonucu Avrupa Ligi’nin yolunu tuttu.

Turu geçerek Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde eden Kopenhag ise temsilcimiz Galatasaray ile aynı gruba düştü ve 8 puanla ikinci olarak son 16 turuna kaldı.

Evinde yenilmiyor

Çekya temsilcisi evinde gösterdiği başarılı performansla dikkat çekiyor. Bu sezon ligde çıktığı 19 maçta topladığı 50 puanla lider olan Sparta Prag, sahasında oynadığı 10 maçı da kazanmayı başardı. UEFA Avrupa Ligi’nde ise evinde oynadığı maçlarda Aris ile Real Betis maçlarını kazanan kırmızı-beyazlılar, Glascow Rangers ile berabere kaldı.

Kadrosunda tanıdık isim

Toplam kadro değeri 44.65 milyon euro olan Sparta Prag’da, en pahalı oyuncular olarak Ladislav Krejci (5 milyon), Jan Kuchta (4 milyon) ve Martin Vitik (3.5 milyon) dikkat çekiyor. Ayrıca ülkemizde 5 sezon Kasımpaşa forması giyen tecrübeli orta saha David Pavelka, Başkent ekibinin formasını giyiyor.

4 kez karşılaştılar

Temsilcimiz Galatasaray ile Sparta Prag daha önce 4 resmi maçta karşı karşıya geldiler. İki takım ilk olarak 1995-96 sezonunda dönemin UEFA Elemeleri’nde eşleşti. Çekya’da ilk maçı 3-1 yenen Prag, İstanbul’da 1-1 berabere kalarak tur atlamıştı.

Galatasaray ve Sparta Prag takımları tekrardan 1997-98 sezonunda bu sefer Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda eşleşti. İlk maçı 3-0 Prag kazanırken, İstanbul’daki maçı temsilcimiz Tugay Kerimoğlu’nun golleriyle 2-0 kazanmayı başardı.

Çek Cumhuriyeti’nin dünyaca ünlü futbolcusu Pavel Nedved bu eşleşmelerde 3 gol atarak, iki takımın birbirlerine karşı oynadığı maçlarda en çok gol atan futbolcu ünvanına sahip.