Galatasaray’da hedef Şampiyonlar Ligi

Abone Ol

Sarı-kırmızılı ekip Beşiktaş derbisindeki kaybından sonra hedefini Şampiyonlar Ligi’ne çevirmeli. Bu saatten sonra Galatasaray’ın şampiyon olması çok zor. Oynanan futbol ortada, rakipler güçlü, Aslan’ın işi oldukça zor. Taraftar derbide “Yönetim istifa” diye tezahürat yaptı, bu tezahürat Galatasaray takımına faydalı olur mu? Yönetimin istifa etmesi bu saatten sonra neyi değiştirir? Bu sezon için hiçbir şeyi değiştirmez ama önümüzdeki sezonda Galatasaray’ı farklı yöneticiler yönetmeli. Taraftara bu konuda katılıyorum. Son 3 yıldır Galatasaray Kulübü sürekli yönetici ve teknik adam sorunu yaşıyor, bu sebepten dolayı başarılı olamıyor.

Galatasaray yönetiminin takımın başına getirdiği teknik direktör Tudor’dan şikayetçi değilim ama Hırvat hocaya henüz ısınamadım. Galatasaray’a ne kadar faydası olur, takımı nereye kadar götürür, hiçbir fikrim yok. Her karşılaşma öncesi takımdan birini kadro dışı bırakıyor. Çabası ortada, elinden geleni yapıyor, iyi bir taktik yürütüyor, maçı okuyor ve oyuncu değişikliklerini yerine göre yapıyor ama bir sorun var: Takım ileride çoğalamıyor. Tudor, risk almak istemiyor, garanti oyunu seçiyor. Galatasaray’ın DNA’sında risk vardır, risk almayı sever Cim Bom, Moron bir takım değildir, atak futbolunu sever, bir karşılaşmada geride olsa bile öne geçmek için elinden geleni yapar. Bu saydığım özelliklerin hangisi Galatasaray’da kaldı?

ÇAREABDURRAHİM ALBAYRAK

Sarı-kırmızı’nın yanına Albayrak ne kadar da hoş gider değil mi? İşte Galatasaray, Galatasaray sevdalısı yöneticiler olmadan başarıyı yakalayamıyor. Abdurrahim Albayrak’ı Galatasaray Kulübünün başında görmek istiyoruz. Derbileri Albayrak’ın desteğiyle kazınıp, Şampiyonlar Lig’inde başarıyı yakalamak, nice Drogbalar, Elmanderler görmek istiyoruz. Bize laf kalabalığı yapacak yöneticiler lazım değil. Bize başarıyı yakalatacak yöneticiler lazım. Galatasaray ruhunu taşıyan yöneticiler lazım. Dursun Özbek beyefendi diyor ki, “Ben Abdurrahim Bey’i yönetime çağırdım ama gelmedi…” Neden gelmemiş olabilir acaba? Gelip kendini rezil mi etseydi? İyi ki gelmemiş. Yeni sezonda Abrurrahim Albayrak, Galatasaray Başkanı olacaktır. Kahveden adam mı çağırıyorsun Dursun Bey, koltuğundan kalk ve makamını büyük başkan Albayrak’a bırak. Başarılı olamıyorsun, yapamıyorsun, neden anlamak istemiyorsun merak ediyorum. Zor değil, istifa ediyorum de, sen de rahatla, Galatasaray taraftarı da rahatlasın. Zaten geceleri uyuyamıyormuşsun, işte çözümü; istifa et, herkes rahat ve mışıl mışıl uyusun. İşkenceye gerek yok yani.

DE JONG’A EL ATILMALI

Bu sezon yapılan transferlerin en berbatı De Jong’tur. Neredeyse her 11’de olan De Jong’un Galatasaray’a katkısının olmadığını düşünüyorum. Felipe Melo’nun yokluğunu aratmaz dediğimiz futbolcu sahada hayalet gibi, bir var bir yok. Biz burada futbol oynuyoruz De Jong Bey. Biraz daha çaba gösterip takıma desteklerini bekliyoruz.

Fark ettiyseniz yazımın başından sonuna kadar hep bir beklenti içindeyim, beklenti içinde olmak ne kadar kötü bir durum, değil mi? Hayalleri gerçekleştiren takımın haline dönüp bakalım…