Spor

Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu ile güldü

Son dakika Galatasaray haberleri... Sarı-kırmızılılar, Bitexen Antalyaspor'u Kerem Aktürkoğlu'nun attığı gollerle 2-1 mağlup etti ve liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den geri aldı.

Abone Ol

Son dakika Galatasaray haberleri… Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray ile Bitexen Antalyaspor karşı karşıya geldi.

Rams Park'ta oynanacak mücadeleyi hakem Abdülkadir Bitigen yönetti.

Dolu tribünler önünde başlayan karşılaşmanın 13. dakikasında Mertens'in kullandığı serbest vuruşta savunma topu uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında ceza sahası dışında topla buluşan Tete, ceza sahasına girerken yerde kaldı. VAR'ın uyarısı sonucu kazanılan penaltıyı gole çeviren Kerem Aktürkoğlu takımını 1-0 öne geçirdi.

Konuk ekip bu gole 33'te cevap verdi. Sol kanatta topla buluşan Jakub Kaluzinski bekletmeden ortasını açtı arka direkte kendisini boşa çıkartan Sander van de Streek ise kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skor eşitlendi.

Galatasaray devrenin sonuna doğru Kerem Aktürkoğlu ile 2-1 öne geçti. Sağ kanatta topu kazanan Barış ortasını açtı Vinicius'un kafa vuruşunu kaleci çıkardı ve top Kerem'in önüne düştü. Kerem topu ağlara gönderdi fakat yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Uzun süren inceleme sonrası ofsayt kararı iptal oldu ve gol geçerli sayıldı.

58. dakikada sol kanattan topla birlikte ceza sahasına giren Köhn, Erdoğan'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Abdülkadir Bitigen beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışını üst direğe nişanlayan Kerem Aktürkoğlu farkı ikiye çıkarma fırsatını değerlendiremedi.

Maçın kalan kısmında her iki takımda bulduğu fırsatları değerlendiremeyince karşılaşma 2-1 ev sahibi lehine sonuçlandı.

Bu skorla birlikte liderlik koltuğunu geri alan sarı-kırmızılılar puanını 72'ye çıkarırken, galibiyet hasreti 5 maça yükselen Bitexen Antalyaspor 35 puanda kaldı.