Spor

Galatasaray, Avrupa kupalarında 319. maçına çıkacak

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında sahasında Yunan ekibi PAOK'u ağırlayarak Avrupa kupalarındaki 319. maçına çıkacak.

Abone Ol

Sarı-kırmızılı takım, daha önce oynadığı 318 müsabakadan 113'ünde galip gelirken, 121 karşılaşmada rakiplerine yenildi ve 84 maçı ise berabere tamamladı. 

Avrupa arenasında rakip fileleri 429 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 476 gole engel olamadı.

'Kupa 2'de 95. Randevu

Galatasaray, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplamda 94 kez sahne aldı. 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanarak bu alanda önemli bir başarı elde eden sarı-kırmızılı ekip, bu turnuvada 37 galibiyet, 31 beraberlik ve 26 yenilgi yaşadı. Bu maçlarda rakip fileleri 146 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 119 gol gördü.

Yunanistan Takımlarına Karşı 7. Maç

Galatasaray, Avrupa kupalarında Yunan takımlarıyla olan karşılaşmalarında dikkat çekici bir üstünlük sergiliyor. Daha önce Panathinaikos, Panionios ve Olympiakos ile toplamda 6 kez karşılaşan sarı-kırmızılılar, bu maçlardan 5 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. Bu müsabakaların tamamında gol atan Galatasaray, Yunan ekipleriyle oynadığı 6 maçın 4'ünde kalesini gole kapattı ve sadece 4 gol yedi.

PAOK, Galatasaray’a karşı ilk kez mücadele edecek. Daha önce Türk takımlarından Fenerbahçe ile 2, Beşiktaş ile 1 kez karşılaşan PAOK, Fenerbahçe'ye karşı bir galibiyet ve bir beraberlik, Beşiktaş'a karşı ise bir galibiyet elde etti.

Evindeki Maçlarda Yunan Rakiplerini Yendi

Galatasaray, iç sahada Yunan takımlarıyla yaptığı 3 maçı da 1-0'lık skorlarla kazanarak, evindeki üstünlüğünü pekiştirmiştir. Bu maç, hem Galatasaray için hem de taraftarları için büyük bir heyecan yaratıyor.