Dünya

Fransa'nın yeni hükümetinde 4 kritik bakanın geçmişi!

Başbakan Michel Barnier, yeni hükümetini açıkladı; muhafazakar ve merkezci isimler dikkat çekiyor.

Abone Ol

Fransa'da Temmuz ayında yapılan erken seçimlerin ardından geleneksel partilerin çoğunluk sağlayamamasıyla oluşan siyasi tıkanıklık sona erdi. Başbakan Michel Barnier, yeni hükümetini cumartesi günü açıkladı ve kabine, muhafazakar ve merkezci isimlerin ağırlıkta olduğu bir yapıya kavuştu. Bu değişiklik, Fransa'nın sağa kayışını simgeliyor. İşte yeni kabinedeki kilit bakanlar:

Antoine Armand, Maliye Bakanı

Siyasette henüz yeni sayılan Antoine Armand, 33 yaşında ve 2022’de Macron’un merkezci partisinden milletvekili seçildi. Temmuz'daki erken seçimlerde yeniden seçilen Armand, Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’nın başına getirildi. Armand, daha önce Maliye Bakanlığı’nın denetim biriminde görev almıştı ve 2018’de Ecole Nationale d'Administration'dan mezun oldu. Kendisine bütçe konularında Laurent Saint-Martin yardımcı olacak.

Bruno Retailleau, İçişleri Bakanı

2004’ten bu yana muhafazakar bir senatör olan 63 yaşındaki Bruno Retailleau, sert sağ görüşleriyle tanınıyor. Göç ve güvenlik konularında daha sert önlemler alınması gerektiğini savunan Retailleau, Barnier’in hükümetindeki en üst düzey Cumhuriyetçi (LR) isimlerden biri. Retailleau, aynı zamanda sol ve çevreci protestoculara karşı daha sert polis müdahalesi çağrısında bulunuyor.

Jean-Noel Barrot, Dışişleri Bakanı

Jean-Noel Barrot, daha önce Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapıyordu ve bu görevden Dışişleri Bakanlığı’na terfi etti. 41 yaşındaki Barrot, merkezci François Bayrou'nun partisine mensup ve hükümette siyasi dengeyi sağlayan önemli bir isim olarak görülüyor.

Benjamin Haddad, Avrupa Bakanı

38 yaşındaki Benjamin Haddad, Washington'daki diplomatik bağlantılarıyla tanınan bir isim. Macron’un partisinden 2022’de milletvekili seçilen Haddad, özellikle Ukrayna’ya yönelik yardımlar konusunda Avrupa’da önemli diplomatik adımlar attı.

Sebastien Lecornu, Savunma Bakanı

Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, görevine devam eden nadir isimlerden biri. Macron’a yakınlığıyla bilinen Lecornu, 2017’de Cumhuriyetçiler partisinden ihraç edilmişti.