Dünya

Fransa'da cinsel istismar davasında baş sanık suçunu kabul etti

Fransa'da, eşini uyuşturarak çok sayıda erkeğin cinsel istismarına maruz bırakmakla suçlanan Dominique Pelicot, mahkemede kendisine yöneltilen tüm suçları kabul etti.

Abone Ol

Avignon kentinde devam eden davada, Dominique Pelicot ilk kez bugün mahkemeye çıkarak suçlarını itiraf etti. Pelicot, diğer 50 sanık gibi kendisinin de bir cinsel istismarcı olduğunu belirtti ve eski eşi Gisele Pelicot'un olaylar sırasında bilinçsiz olduğunu herkesin bildiğini iddia etti. "Herkes biliyordu, aksini söyleyemezler," dedi.

Pelicot, Gisele Pelicot'un yaşadıklarının hak edilmediğini vurgulayarak, "Yaptığım için pişmanım, affedilemez olsa da af diliyorum," şeklinde konuştu. Ayrıca, çocukluğunda kendisinin de istismara uğradığını anlattı.

Gisele Pelicot ise, Pelicot'un söylediklerini duymanın kendisi için zor olduğunu belirtti. 50 yıl birlikte yaşadığı eski eşinin böyle bir istismar gerçekleştireceğini hiç düşünmediğini ifade etti.

Avignon'da, 72 yaşındaki Gisele Pelicot'un, eşi Dominique Pelicot tarafından uyuşturularak onlarca erkek tarafından tecavüze uğratıldığına ilişkin dava bu ay başında görülmeye başlamıştı ve ülke genelinde büyük tepki toplamıştı. Gisele Pelicot, duruşmalarda kimliğinin gizli tutulması hakkından vazgeçmişti.