Gündem

Türkiye'nin dört bir yandaki alevlerle amansız savaşı devam ediyor

Türkiye’nin dört bir yanında orman yangınları etkisini sürdürüyor. İzmir, Aydın, Bolu, Manisa, Karabük ve Uşak’taki 8 aktif yangınla mücadele devam ederken, bazı bölgelerde alevlerin enerjisi düşürüldü ancak tam anlamıyla kontrol altına alınmış değil.

Abone Ol

Yangınların Merkez Üssü: İzmir ve Aydın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın Bozdoğan’daki kriz merkezinde yaptığı açıklamada, Aydın, İzmir, Manisa, Bolu ve Karabük’teki 5 aktif yangından 4’ünün enerjisinin düşürüldüğünü, ancak rüzgarın etkisiyle bölgelerde değişiklikler yaşanabildiğini belirtti. Aydın Bozdoğan’daki yangının ise hala etkisini sürdürdüğünü vurgulayan Bakan, 9 kilometrelik bir hat üzerinde iki farklı noktada yangının devam ettiğini kaydetti.

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar bölgesinde başlayan yangın, yerleşim yerleri ve sanayi sitelerine sıçrayarak büyük bir tehlike oluşturdu. Gece görüşlü helikopterlerin de dahil olduğu müdahalelerle yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediliyor. İzmir’de yangına 2 uçak, 7 helikopter, 60 arazöz ve 390 personel ile müdahale ediliyor.

Aydın’da Kritik Müdahale: Gece Boyunca Süren Savaş Aydın’ın Bozdoğan ilçesine bağlı Alhisar Mahallesi’nde çıkan orman yangını, Muğla’nın Kavaklıdere ilçesiyle sınır oluşturan bölgelerde etkisini sürdürüyor. Hışımlar, Güre, Örmepınar ve Yeşilköy mahallelerinde yoğunlaşan alevlerle mücadele için uçak ve helikopter sayısı artırıldı. Örmepınar Mahallesi’ndeki bazı evler tahliye edilmek zorunda kaldı.

Bolu, Karabük ve Manisa’da Yangınlarla Zorlu Mücadele Bolu’nun Göynük ilçesinde çıkan yangın, aralarında kadınların da bulunduğu gönüllülerin desteğiyle söndürülmeye çalışılıyor. Antalya ve İstanbul’dan gelen gönüllü ekipler, yorgun düşen itfaiye erlerine destek vererek yangınla mücadelede önemli bir rol oynuyor.

Karabük’ün Ovacık ilçesinde çıkan yangın, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı’nın açıklamalarına göre, bu gece kontrol altına alınması bekleniyor. Bölgeye seferber edilen ekipler, gece boyunca yangının enerjisini soğutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Manisa’nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos’ta başlayan ve Salihli ile Gölmarmara ilçelerine kadar yayılan yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 7 helikopter, 66 arazöz ve 550 personel ile müdahale ediliyor. Bölgedeki tahliyeler ve zorlu arazi koşulları nedeniyle yangınla mücadele devam ediyor.

Uşak’ta Yangın Ormana Sıçradı Uşak’ın Dereli köyü yakınlarında otluk alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almak için hem karadan hem de havadan mücadele veriyor.

Türkiye genelinde devam eden orman yangınlarına karşı yoğun bir çalışma yürütülüyor. Ekipler, rüzgarın ve zorlu arazi koşullarının getirdiği tüm engellere rağmen alevleri kontrol altına almak için amansız bir savaş veriyor. Yangınların etkisi altındaki bölgelerdeki vatandaşlar, endişeyle yangınların söndürülmesini bekliyor.