Güncel

Türkiye'de en çok aranan meslekler: Geleceğin meslekleri değişiyor mu?

Bu yıl Türkiye'de internette en çok iş ilanı açılan meslek, güvenlik görevlisi oldu. En fazla işe alım gıda sektöründe gerçekleşirken, en fazla iş ilanı yayımlanan şehir İstanbul olarak öne çıktı.

Abone Ol

Bir iş arama sitesinin yılın ilk 6 ayına ilişkin yayımladığı iş ilanı istatistiklerine göre, en fazla iş başvurusu yapılan meslekler sıralamasında yüzde 5,45 ile güvenlik görevlisi ilk sırada yer aldı.

Onu yüzde 5,14 ile depo elemanı takip etti. Ardından yüzde 3,03 ile ön muhasebe elemanı, yüzde 2,86 ile temizlik görevlisi ve yüzde 2,78 ile şoför geldi.

İşverenlerin en çok aradığı mesleklerde de güvenlik görevlisi yüzde 7,01 ile ilk sırada bulunuyor.

Bunu yüzde 4,76 ile temizlik görevlisi, yüzde 4,10 ile depo elemanı, yüzde 2,90 ile vasıfsız eleman ve yüzde 2,31 ile satış danışmanı izliyor.

Verilere göre, bu yıl en fazla işe alım gıda sektöründe gerçekleştirildi. Onu mağazacılık/perakendecilik sektörü izledi. Ardından lojistik, güvenlik ve hizmet sektörleri sıralandı. En fazla işçi aranan sektör ise imalat oldu.

​​​​​​​En fazla iş ilanı İstanbul’da En fazla iş ilanı yayımlanan şehir İstanbul olurken, Kocaeli, Ankara, İzmir ve Bursa da öne çıkan diğer şehirler arasında yer aldı. En az iş ilanı yayımlanan şehirler ise Hakkari, Siirt ve Bayburt olarak belirlendi.