Gündem

TEKNOFEST Adana'da ziyaretçilerini ağırlamaya başladı!

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Abone Ol

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen festival, kamu kurumları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarından oluşan 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı'nda başladı.

TRT'nin iletişim paydaşı olarak yer aldığı TEKNOFEST, sabah saatlerinde ilk ziyaretçileriyle buluştu. Kentte ilk kez düzenlenen festivalde, ileri teknoloji simülasyonlarından bilimsel atölyelere kadar her yaştan katılımcıya hitap eden çeşitli etkinlikler sunuluyor.

Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı ve Bayraktar TB3 gibi hava araçlarının gösterileri, üzüm salkımı ve paramotor gösterisi, ayrıca paraşüt atlayışları ile ziyaretçiler, gökyüzünde heyecan dolu anlar yaşayacak. Festival boyunca öğrencilere yönelik ilk uçuş etkinliği de gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında düzenlenen 50 farklı yarışmaya 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla yarışmacı başvurdu. Dört gün sürecek festivalde, TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi, TEKNOFEST Proje Sergi Alanı, Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması, E-Ticaret Hackathonu, TEKNOFEST Drone Şampiyonası, World Drone Cup Yarışmaları ve Uluslararası Buluş Fuarı gibi etkinlikler yer alıyor.

Projelerini hayata geçirebilmeleri için 55 milyon lira destek alan takımlardan dereceye girenler, toplamda 31 milyon lirayı bulan ödüllerini TEKNOFEST ana sahnesinde alacak.

TEKNOFEST 2024'te oluşturulacak "Köklerden Geleceğe: TEKNOFEST Dijital Evren" deneyim alanı, katılımcıları Anadolu'dan çıkan bilim insanlarının izinde bir dijital yolculuğa çıkaracak. Ayrıca "Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı"nda Mehmetçiğin Çanakkale'deki zorlu mücadelesi simülasyonlarla yaşatılacak, "TEKNOFEST Zaman Tüneli"nde ise festivalin tarihini keşfetme fırsatı sunulacak.

Festivalin ana sahnesinde "Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa" ve Kültür ve Medeniyet Vakfı'nın etkinlikleri düzenlenecek. Çocuk sahnesinde ise "Bilim Gösterisi", "Sahne Senin Çocuk", "Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa", "HÜRKUŞ-GÖKBEY Müzikali" ve "Ege ile Gaga" gibi etkinliklerle ödüllü bilgi yarışmaları yer alacak.

Gün boyunca katılımcılar; "Güneş Gözlemi", "Planetaryum", "Uzay Temalı Çocuk Parkı", "Simülasyon Deneyim Alanları", "Kara ve Hava Araçları Sergisi", "Hareketli Kara Araçları Sergisi", "Sıcak Hava Balonu", "Bigg Çadırı", "Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu Çadırı" ve "Pedallı Uçuş Etkinliği" gibi çeşitli deneyim alanlarını ziyaret edebilecek.

Festivalin heyecanına ortak olmak isteyenler, kayıtlarını TEKNOFEST'in internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden yapabiliyor.