Gündem

İstanbul'da sağanak: Bazı caddeler göle döndü!

İstanbul'un bazı bölgelerinde etkili olan sağanak, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kentin Avrupa ve Anadolu Yakası'nda başlayan yağış, bazı yerlerde gök gürültülü sağanak şeklinde görüldü.

Abone Ol

Taksim, Yenibosna, Beşiktaş, Fatih, Ümraniye gibi ilçelerde sağanak nedeniyle trafik yoğunluğu oluştu.

Yağışın etkisiyle sürücüler yavaş ilerlerken, vatandaşlar da dükkan tentelerinin altına sığındı. Toplu taşıma kullanan vatandaşlar yağışın geçmesini istasyonların içinden çıkmayarak bekledi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, yağışın 15.00`e kadar kentin batı ve kuzey kesimleri ile boğaz çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiğini açıklanmıştı.

Sultangazi`de caddeler göle döndü. Bayrampaşa`da alt geçit doldu, araçlar suya gömüldü. Bir sürücü aracının üstüne çıktı.

6 il için sağanak uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün açıklamasına göre, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.