Güncel

iPhone 16 karaborsaya düştü! İşte uzun kuyrukların sırrı!

Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 16, Türkiye’de büyük ilgi gördü ve kısa süre içinde tükenerek karaborsaya düştü.

Abone Ol

Bazı telefoncuların arkadaş ve akrabalarını sıraya sokarak onlarca telefon aldığı ortaya çıktı. Apple'ın iPhone 16 modellerinin teslimatı başladı. Sabahın erken saatlerinde mağazaların önünde toplanan müşteriler, yeni cihazlarını almak için uzun kuyruklar oluşturdu. Ancak telefonların hızla tükenmesi ve karaborsaya düşmesi dikkat çekti.

Fiyatı 65 bin TL’den başlayıp 120 bin TL’ye kadar çıkan modeller, kısa sürede karaborsaya düştü ve 145 bin TL’ye kadar yükselen fiyatlarla satışa sunuldu.

Bazı telefoncuların, akrabaları ve arkadaşlarını sıraya sokarak toplu telefon aldığı iddia edildi. Özellikle İstanbul Eyüp’ten bir esnaf, “Hem ön sipariş verdik hem de mağazalarda sıraya girdik. Fiyat farkı normal, biz de bu durumu lehimize çevirdik” diyerek karaborsadaki durumu doğruladı.

Apple mağazasından iPhone 16 Pro Max siparişi vermek isteyenlerin 6 hafta beklemek zorunda kalması, karaborsaya olan talebi artırdı. Telefoncular, fiyatı 120 bin lira olan modelleri 140-145 bin liradan satışa sundu. Esnaf, “Bu fiyatı istememiz normal, 8 saat sırada bekledik” diyerek kâr marjını savundu. En çok talep ise Gaziantep, Adana, Kayseri, Konya, Trabzon ve Bursa gibi şehirlerden geldi. 

Karaborsadaki satışların hızla artmasıyla birlikte, yeni iPhone modellerine ulaşmak isteyenler zorluk yaşamaya devam ediyor.