Güncel

İlk defa duyacaksınız! İşte Kemal Sunal'ın bilinmeyen yönleri

Türkiye'nin kalbinde taht kuran Kemal Sunal hakkında bilinmeyenler merak ediliyor. Peki Kemal Sunal'ı ne kadar tanıyoruz? Kemal Sunal'ın bilinmeyen yönleri...

Abone Ol

Kemal Sunal’ın sinema filmi olan Tatlı Dillim’de tüm figuranlara birer söz yazılır. Sıra bizim Kemal’e gelince söz biter. Yönetmen Ertem Eğilmez de “Sen de gül o zaman” der. Herkes bayılır gülmesine.

Askerliğini Ankara – Etimesgut’da yaptı Kemal Sunal’ın şanslı asker arkadaşlarıyla çekildiği bir fotoğraf…

Kemal Sunal ilk filminden sonra Ankara’ya turneye gelir. En ön sırada onu izlemeye gelen bir kadın vardır. Göz göze gelirler. Daha sonra bir arkadaş toplantısında o kadını görünce tanır. Randevulaşırlar, Kemal Sunal geç gelir. Bunun sebebi de tanımadığı biriyle buluşmak istememesidir. Münir Özkul ve Zeki Alasya’nın ısrarlarıyla buluşmaya gider. O kadın Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal’dır.

Kendisi gibi oyuncu olan Ali ve Ezo Sunal olmak üzere iki çocukları vardır.

Ali Sunal: “Evde hep film kostümü ile gezerdi” 1977 yılında Çöpçüler Kralı filmi çekiliyordur. Başrolleri Şener Şen ve Kemal Sunal paylaşır. Kemal, role girebilmek için filmi çekildiği süreçte evde dahi kostümle gezer.

1 yıllık Kenter Tiyatrosu macerasından sonra Devekuşu Kabare’ye transfer olur. Zeki Alasya ve Metin Akpınar ile olan sıkı dostluğu da burada başlar.

Kemal Sunal, Zeki ve Metin ile birlikte çektiği filmlerde ikili prova yaparken kulise gider ve Zeki Alasya’nın Marlboro sigaralarından yürütür. Zeki her seferinde “Ne oldu bu sigara?” diye sorar. Bir gün yakayı ele verir.

Kadir İnanır, Sunal’ın tutumlu bir insan olması hakkında şu cümleyi kurar: “Tasarruf yapmak için az yemek yerdi”

Tuncay Akçay (Hababam Sınıfı tek ayak üstünde durma cezası alınca, karşılarına geçip gülen küçük çocuk) da Kemal Sunal’ın tutumlu biri olmasını yorumlar: “Bazen ‘Yahu Kemal abi’ diyordum. ‘Varyemez senin gerçek hayatın gibi…’ Bundan dolayı biz ona kızıyorduk. İyi ki öyle davranmış… Şimdi ailesine bir gelecek bıraktı”

Tarık Akan, Kemal Sunal’ın politik duruşu hakkında şöyle konuşur: Kemal, solcuydu. Fakat bunu hiçbir zaman belli etmedi. Ne konuştu, ne de herhangi bir eylemin içinde oldu. Hep kaçtı bundan.

Hülya Koçyiğit de Sunal’ın politik kimliği hakkında yorum yapar: “Politik kimliğiyle öne çıkmak istemezdi. Bizim oyuncu derneğimize üye olmadı. Daha sonra ÇASOD’un (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) kurulması için çalıştı; ama oraya da üye olmadı.

Zeki Alasya’nın Kemal Sunal’a dair farklı bakış açıları vardır: “Aptal sanılırdı. Ama son derece zeki bir adamdı. Kendi kurallarını koydu. Çaresizdi çünkü… Korkaktı da. Çok üstüne geldiler. Ben de gittim. Ama saygısızlık yapmadım”

Vefa Lisesi'nde okur. Ortaokul ve liseyi toplamda 11 yılda bitirir. Hababam Sınıfı’nın bir nevi provası sayılabilir.

51 yaşında Marmara Üniversite İletişim Fakültesi’nden mezun olan Kemal Sunal için yüksek tez hocası Şükran Esen şöyle konuşur: “Doktora yapmayı ve okulda kalarak öğretim üyesi olmayı düşünüyordu”