Güncel

Dünyanın en büyük 5 orman yangını!

Dünyanın dört bir yanında meydana gelen orman yangınları her yıl milyonlarca hektarlık alanı yok ediyor. Bu yangınlar, sıcak hava koşulları veya insan hatalarından kaynaklanabiliyor. İşte dünyanın en büyük 5 orman yangını!

Abone Ol

2003 Sibirya Tayga Yangını - Rusya Sibirya'da artan sıcaklıklar ve donmuş toprakların çözülmesiyle oluşan bu yangın, 47 milyon dönüm ormanı yok etti. Bu yangın, çevresel etkileriyle hala araştırmaların konusu olmaya devam ediyor.

2014 Kuzeybatı Toprakları Yangınları - Kanada Kanada'nın kuzeybatı bölgesinde çıkan yangınlar, 8.4 milyon dönüm araziyi kül etti. Yangının etkileri Kanada'nın güneyinden Avrupa'nın bazı bölgelerine kadar uzandı.

1989 Manitoba Orman Yangınları - Kanada Kanada'nın Manitoba eyaletinde çıkan yangınlarda, 8.1 milyon dönümlük orman alanı yandı. Bu yangınlar, bölgedeki binlerce kişinin tahliyesine neden oldu.

1939 Kara Cuma Çalı Yangını - Avustralya 1939 yılında Avustralya'nın Victoria kentinde başlayan yangında 5 milyon dönüm alan kül oldu. Bu yangın, 71 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

1919 Büyük Ateşi Yangını - Kanada Edmonton'un kuzeyinde başlayan bu yangın, 5 milyon dönüm araziyi etkiledi. Ahşap endüstrisi için kesilen ağaçların yanması, yangının hızla yayılmasına neden oldu.