Hayat

Bursa’da 90’lar nostaljisini yaşatan bakkal

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde açılan bir bakkal, ziyaretçilerini 90’lara götürüyor. Bayram Özdoğan tarafından işletilen bu nostaljik bakkal, raflarında 90’lı yıllarda popüler olan ürünleri barındırıyor.

Abone Ol

Müşterilerine adeta bir zaman yolculuğu yaptıran bu işletme, özellikle o dönemi yaşamış kişilerin hatıralarını canlandırıyor. Aynı zamanda, bu dönemi hiç görmemiş genç nesil de büyüklerinin anılarını paylaşarak, 90’lar ruhuna tanıklık ediyor. 

Bakkalın sahibi Bayram Özdoğan, insanların geçmişe duyduğu özlemin artmasıyla birlikte bu konsepti hayata geçirdiğini belirtiyor. "Eskiye dönük bir yaşam tarzı günümüzde popüler oldu," diyen Özdoğan, "90’lara ait eşyalar ve bakkal ürünleri, o dönemin mutluluğunu yaşatmamız için bir araç oldu," diye ekliyor. Özellikle çocukların favorisi olan leblebi tozu, tetris gibi ürünler ve 90’ların unutulmaz oyuncakları, bugünün genç nesline sunuluyor.

Bakkalın dekorasyonunda kullanılan pek çok eşya, 90’ları yaşamış olan ziyaretçilerin getirdiği hediyelerden oluşuyor. Özdoğan, "Yeni nesil, eski eşyaları istemiyor ama eski nesil de atmaya kıyamıyor," diyerek, bu eşyaların nasıl toplandığını anlatıyor. Böylece, bu nostaljik bakkal sadece alışveriş yapılan bir yer değil, aynı zamanda geçmişi yaşatan bir anı merkezi haline geliyor.

Bakkalda bulunan ürünlerin temini ise oldukça zor. Özdoğan, bazı ürünleri özel siparişle yeniden ürettirdiklerini, diğerlerini ise büyük zorluklarla farklı şehirlerden bulduklarını ifade ediyor. "90’lara ait ürünleri bulmak gerçekten çok zor," diyen Özdoğan, bu konseptin ne kadar emek gerektirdiğini vurguluyor.

Bu nostaljik bakkalı ziyaret edenler, 90’ların samimiyetini ve sıcaklığını bir kez daha hissediyor.