Gündem

Fırat’ın batısıyla bitmeyecek!

Abone Ol

Partisinin Mersin 6. Olağan İl Kongresi’nde büyük coşkuyla karşılaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı’yla ilgili önemli çıkışlar yaptı. Partililer, her kongrede olduğu gibi “Reis bizi Afrin’e götür” sloganları atarken, milletin talebine kayıtsız kalmayan Erdoğan, 15 Temmuz hatırlatması yaparak, şu sözleri sarf etti:

“Önce ben sonra siz”

“Biraz sabır. İhtiyaç olduğu anda önce ben yola çıkacağım, size de çağrıyı yapacağım. 15 Temmuz’da bunu yaptık mı? Sizlere çağrıyı yaptım, meydanlara, dökülün sokaklara dedim. Sizler caddelere, meydanlara döküldünüz, F-16’lar, tanklar, toplar, helikopterler hepsi hikaye. Ve bu FETÖ denilen haine ve onun takımına Türkiye’yi mezar ettiniz. Şu anda da inşallah böyle bir durum olduğu anda önce şahsım yola çıkacak, ondan sonra size de beraber yürüyeceğiz bu yolda dedik, beraber yürüyeceğiz.”

“3 günde bitirirdik”

Erdoğan, bir yandan Zeytin Dalı Harekâtı’nın neden uzun sürdüğünü anlatırken, bir yandan da siviller için sürekli kaygı duyan Batı’ya ayar verdi. Operasyonun uzamasının sebebinin sivil hassasiyeti olduğunu dile getiren Erdoğan, “Biz tek bir masum bile maddi manevi zarar görmesin diye kendi askerlerimizin hayatını riske atarken, teröristler gözlerini kırpmadan çocukları, kadınları, sivilleri katletmekten çekinmiyor. Eğer biz teröristler ve Suriye’de yaptıklarını gördüğümüz kimi ülkeler gibi, vicdanımızı, ahlakımızı, hassasiyetlerimizi rafa kaldırmış olsak Afrin’i ele geçirmek, 3 günlük işti. Ama biz çok hassasız” dedi.

“Kardeşlerimizi kurtaracağız”

Afrin’i, tıpkı Cerablus, Rai, El Bab gibi inşa ve ihya edeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Sevr projesinde yer alan Fırat doğusunda terör devleti projesini bitireceklerini şu sözlerle ilan etti: “Münbiç, Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Kamışlı, buraları da teröristlerden temizleyeceğiz. Çünkü biz işgale değil, bizden el aman isteyen kardeşlerimizi terör örgütlerinden kurtarmaya gidiyoruz.”

Bozkurt işareti yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrenin yapıldığı salonun dışında toplanan partililere hitap ederken, büyük bir sürprize imza attı. Erdoğan, Rabia’nın anlamı olan “Tek millet, tek bayrak , tek devlet, tek vatan” dediği sırada önce ‘bozkurt’ işareti yaptı. Ardından da ‘rabia’ işareti yaptı. Erdoğan’ın bozkurt işaretinin kongreye gelen ülkücülerden büyük destek görmesi dikkatlerden kaçmadı.