Ekonomi

Finansal istikrar güçleniyor: Bakan Şimşek'ten önemli açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, makro finansal istikrarın güçlendirildiğini belirterek, Türkiye'nin 10 yıl vadeli ABD Doları gösterge tahvilinin getirisinin 2021 Kasım ayından sonra ilk defa yüzde 7’nin altına indiğini duyurdu.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin makro finansal istikrarını güçlendirdiklerini ve bu sayede risk priminin düştüğünü belirtti. Şimşek, "Kararlılıkla uyguladığımız programımız sayesinde dış borçlanma maliyetlerimizi önemli ölçüde geriletmeyi başardık. Bu gelişme, özel sektörün dış finansmanını da olumlu yönde etkiliyor. Önümüzdeki dönemde yapısal adımlarla bu kazanımları kalıcı hale getireceğiz ve risk primimizi daha da iyileştireceğiz" dedi.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 10 yıl vadeli ABD Doları gösterge tahvilinin getirisinin 2021 yılı Kasım ayından sonra ilk defa yüzde 7’nin altına indiğini açıkladı. Maliyetlerdeki iyileşmenin, özel sektörün dış finansman maliyetlerini de düşürdüğünü vurgulayan Şimşek, risk primini daha da iyileştirmek için yapısal reformların devam edeceğini ifade etti.

Bakan Şimşek'in paylaşımında kullandığı "Türkiye 10 yıl vadeli dolar cinsi gösterge tahvil getirisi" şu şekilde: 

Bakan Şimşek'in sosyal medya paylaşımı: