Dizi-Film

Film dublörü Margot Robbie, hayatındaki "en hoş olmayan" deneyimi açıkladı

Margot Robbie, Barbie ve Oppenheimer filmlerinin vizyona girmesinden önce "Barbenheimer" çılgınlığını başlatmıştı ve şu anda dünyanın en popüler aktrislerinden biri.

Abone Ol

 Mehmet Akif Çavdarlı - Diriliş Postası 

Hatta bir dönem o kadar popülerdi ki, Deadline ile yaptığı bir röportajda, izleyicilerin sinemalarda kendisinden sıkılabileceği endişesini dile getirmişti. Ancak kariyerindeki parlak anlara rağmen, Robbie'nin setlerde yaşadığı hoş olmayan deneyimler de oldu. Washington Post'a verdiği bir röportajda, oyunculuktaki en tatsız anını paylaştı ve özellikle bir dublörlük deneyiminin hayatındaki "en rahatsız edici" şey olduğunu ifade etti.

Margot Robbie'ye göre bu "hoş olmayan" sahne, 2016 yapımı İntihar Timi filminde, canlandırdığı Harley Quinn karakterinin, Joker’e (Jared Leto) olan aşkını kanıtlamak için bir asit küvetine atladığı sahneydi. Joker başta Harley'in asit içinde boğulmasından memnun görünse de, birkaç saniye sonra pişman olup peşinden dalarak onu kurtarır. Bu sahnede Harley Quinn'in derisi erir ve karakterin beyaz teni ortaya çıkar. Robbie, bu sahnede kullanılan yapışkan boyanın her yere bulaştığını ve gözlerini, kulaklarını, burnunu ve ağzını tamamen kapattığını anlattı. Gözlerini açmaya çalıştığında ise boya gözlerine yapışıyor ve her şeyi beyaz görmesine neden oluyordu. Robbie daha önce Wolf of Wall Street filminde yaşadığı bazı rahatsız edici sahnelerden de bahsetmişti, ancak bu deneyim kendisi için daha da zorlayıcı olmuş.

Margot Robbie'nin 'İntihar Timi'ndeki zorlu sahnesi beklediği sonucu vermedi

Belki de bu sahnenin en kötü yanı, çok büyük beklentilerle çekilmiş olmasına rağmen sonuçlarının beklendiği kadar etkili olmamasıydı. Harley Quinn'in aside atlaması, Joker'le olan ilişkisini şekillendiren önemli bir an olmalıydı. Ancak Joker’in peşinden atlaması, ilişkilerinin karmaşıklığını tam olarak yansıtamadı. Washington Post’a verdiği aynı röportajda, Robbie, Harley ve Joker’in ilişkisinin toksik doğasını ve karşılıklı bağımlılığını anlamasının zaman aldığını, ancak sonunda bunun karakterin dinamiğine anlam kattığını belirtti. Ne yazık ki bu sahne, Joker’in Harley’e yönelik kahramanvari bir an yaşatması gibi hissettirdi ve karakterin hak ettiği güçlü sahneyi vermedi.

Margot Robbie'nin daha sonra eleştirilecek ve DC Evreni'nde daha fazla kaosa neden olacak bir film için böyle rahatsız edici bir deneyim yaşaması üzücü. Ancak bu kötü deneyime rağmen, Robbie'nin Harley Quinn karakteri övgü toplamaya devam etti, özellikle Birds of Prey ve James Gunn’ın yönettiği The Suicide Squad filmlerinde. Harley Quinn, Margot Robbie'nin gururla geriye bakabileceği ve karakteri DC uyarlamalarının merkezine taşımış olmanın mutluluğunu yaşayabileceği bir rol haline geldi. Robbie'nin canlandırdığı bu karakter, ayrıca kendi animasyon dizisine bile kavuştu. Margot Robbie, Variety ile yaptığı bir röportajda, Harley Quinn karakterinin her zaman farklı aktrisler tarafından canlandırılmasını istediğini söylemişti. Bu istek gerçekleşmiş gibi görünüyor çünkü Joker: Folie à Deux filminde Harley rolünü Lady Gaga devralmış durumda.