Güncel

"Filistin'in geleceği için durmadan çalışmalıyız"

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen "Filistin'in Geleceği Konferansı"nda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan uluslararası sistemin çöküşü ve Filistin'deki duruma dair sert eleştirilerde bulundu.

Abone Ol

Aslında Gazetesi'nden Furkan Erten'in özel haberine göre, "Küresel Diplomasi ve Filistin'in Geleceği" başlıklı ilk oturumda konuşan Fidan, mevcut uluslararası düzenin yetersizliklerini vurguladı ve Filistin için eyleme geçmenin önemine dikkat çekti.

Bakan Fidan, "Çok fazla konuşuluyor ancak çok az şey yapılıyor. Bir soykırım yaşanıyor, bunu unutamayız. Bundan daha da vahim olan ise uluslararası sistemin durumu. Sistem tamamen çökmüş ve belirli imtiyazlı ülkelerin çıkarları doğrultusunda ilerliyor. Bu duruma son vermek zorundayız," ifadelerini kullandı ve Filistin'in geleceği için durmaksızın çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

Konferansa katılan Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ise İsrail’in barış niyeti taşımadığını belirtti. Safadi, "İsrail, Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’da savaş suçları işledi ve işlemeye devam ediyor. Ukrayna'da geçerli olan uluslararası hukuk neden Gazze'de geçerli değil?" diyerek çifte standarda dikkat çekti.

Toplantıda, Filistin'deki mevcut durumun yanı sıra bölgesel ve küresel diplomasiyle ilgili çözüm önerileri de ele alındı.