Gündem

Filistin Devlet Başkanı Abbas TBMM'de konuşma yapacak

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın TBMM Genel Kurulu'na hitap ederek, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yürüttüğü insanlık dışı saldırıları anlatacak. 1 Ekim'e kadar tatile giren Meclis, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un olağanüstü toplantı çağrısıyla toplanacak.

Abone Ol

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na hitap edecek. Abbas, İsrail'in Gazze ve diğer Filistin topraklarında yürüttüğü insanlık dışı saldırıları anlatacak. 1 Ekim'e kadar tatile giren TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısıyla olağanüstü toplanacak.

AMAÇ FİLİSTİN HALKININ SESİNİ DUYURMAK

Filistin halkına ve davasına güçlü bir destek vermek ve mazlum Filistin halkının sesini dünyaya duyurmak amacıyla düzenlenecek olan Genel Kurul oturumunda, Abbas önemli bir konuşma yapacak. Meclis'teki ziyareti kapsamında ilk olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile ikili bir görüşme gerçekleştirecek olan Abbas, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

SOYKIRIMCI İSRAİL'İN YÜRÜTTÜĞÜ SALDIRILAR DETAYLI ŞEKİLDE ELE ALINACAK

Genel Kurul, saat 15.00'te TBMM Başkanı Kurtulmuş tarafından açılacak. Kurtulmuş’un açılış konuşmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Abbas’a söz verilecek. Abbas, milletvekillerine İsrail'in Gazze ve diğer Filistin topraklarında yürüttüğü saldırıları detaylı bir şekilde anlatacak. Abbas’ın konuşması, İngilizce, Türkçe ve Fransızca olmak üzere anlık olarak tercüme edilecek.

FİLİSTİN TEMALI FOTOĞRAF SERGİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Abbas’ın konuşmasını Genel Kurul Salonu’nda dinleyecek. Genel Kurul özel toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Şeref Holü'nde düzenlenecek Filistin temalı fotoğraf sergisini gezecek.

Toplantı sonrasında TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve beraberindeki heyetle Mermerli Salon'da bir araya gelecek. Abbas, bu önemli ziyareti öncesinde Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşmüş ve İsrail’in saldırıları, Gazze'ye insani yardım ve bölgede devam eden ateşkes süreci gibi kritik konuları ele almıştı.

Filistin davasına destek amacıyla düzenlenen bu olağanüstü toplantı, Türkiye'nin Filistin halkının yanında olduğunu bir kez daha gösteriyor.