Dünya

FETÖ’nün yeni umudu kripto hesaplar

Abone Ol

İlyas Say/İstanbul

Türkiye’nin 24 Haziran seçim sürecine girmesinin ardından sosyal medyadaki etkinliğini daha da arttıran FETÖ üyeleri, önceden oluşturdukları değişik profillerdeki kripto ve bot hesapları kullanarak, “Trend Topic TT” (En çok konuşulan) listesini şekillendirmeye çalışıyor.

FETÖ, şu anda ülkenin yaşadığı kritik süreci yönlendirmek isterken, sosyal medyada botlarla yapılan paylaşımlarda, “Hırsızlığa son, kadına şiddete hayır, çocuk tecavüzleri bitsin” şeklinde sözde masum sloganlara yer veriyor.

Yaptıkları paylaşımları yüz binlerce insan söylemiş gibi ileten FETÖ’cüler, kalıplaşmış cümlelerle bir algı operasyonu gerçekleştirmeye çalışıyorlar.

TEK ELDEN YÖNETİLİYOR

Politik konular daha fazla yer aldığı için Twitter’ı daha aktif şekilde kullanan FETÖ mensuplarının bu hesapları, değişik ideoloji ve profile sahipmiş gibi görünebilen birçok hesabı tek elden yönetiliyor.

FETÖ üyeleri, seçimde oy verecek vatandaşlar sahte görseller ile de etkilemeye çalışılarak, Türkiye’deki seçim süreci sosyal medya üzerinden etkilenmeye çalışılıyor.