Gündem

FETÖ’nün ‘oturma imamı’na hapis

Abone Ol

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Yasin İpek ve Mehmet Ortaköylüoğlu ile avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Boydak Holding eski yöneticisi Şükrü Boydak’ın eşi Aliye Boydak, Ali Koç, Ömer Armutoğlu ve Mahmut Yönem ise tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

‘Oturma imamı’ tahliye ve beraat talep etti

Sanıklardan İpek, ‘oturma imamı’ olduğu ve örgütten para topladığı iddialarının doğru olmadığını öne sürdü. Bank Asya’ya yatırdığı 11 bin avroyu, örgütün emir ve talimatıyla yatırmadığını savunan İpek, 20 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek tahliye ve beraatını istedi.

Sanıklardan Yönem, tanık beyanları, sohbet imamı olduğu, himmet, burs ve yardım topladığı, örgüte eleman temin ettiği iddialarını reddetti.

Bazı sohbetlere katıldığını itiraf eden Yönem aldatıldığını iddia ederek tahliyesini ve beraatini talep etti.

Sanıklardan Ortaköylüoğlu, Koç ve Armutoğlu da örgütün imamı oldukları iddialarını ve haklarındaki diğer iddiaları reddederek tahliye ve beraatlarını talep etti.

7 ila 8’er yıl hapis cezaları verildi

Mahkeme heyeti, sanıklardan Aliye Boydak’a, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7 yıl 6 ay, Ali Koç ve Mehmet Ortaköylüoğlu’na 8 yıl 9’ar ay, Mahmut Yönen, Ömer Armutoğlu ve Yasin İpek’e 10’ar yıl hapis cezası verdi. Sanıklardan Boydak’ın tahliyesine karar veren heyet, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.