Gündem

FETÖ’nün kriptoları çözülüyor! 2 subay daha teslim oldu

Abone Ol

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in koruma subayı Yüzbaşı Burak Akın’ın “FETÖ’cüyüm” diyerek teslim olduktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılması, FETÖ’nün kripto yapılanmasının çözülmesinde dönüm noktası oldu. Bugün bir subay ve bir astsubay daha “FETÖ’cüyüm” diyerek teslim oldu. Böylece teslim olan FETÖ şüphelisi askerlerin sayısı 6’ya yükseldi.

Subay rütbesindeki askerin işlemlerin ardından emniyete gönderildiği, astsubayın ise adliyedeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

4 asker daha teslim olmuştu

Burak Akın’ın teslim olduktan sonra serbest bırakılmasının ardından, Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli bir yarbay ve bir binbaşı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 2 yarbayın polise teslim olmuştu.

31 kişinin ismini verdiler

Burak Akın ve devre arkadaşlarının itirafları üzerine yapılan operasyonlarla 4 mahrem imam gözaltına alınmıştı. Yine itiraflar ve yapılan teşhisler doğrultusunda dosyadaki şüpheli sayısının 31’e çıktığı öğrenildi. Mahrem imamlar ile kripto askerlerin de bulunduğu şüphelilerden bazılarına gözaltı işlemi uygulandığı, firari olanlar hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.