Gündem

FETÖ’nün devlete sızan eli “Gölge imamlar”

Abone Ol

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan ve tutuksuz yargılanan FETÖ’nün “Doktorlar imamı” Fizik öğretmeni F.T, tarihin en alçak örgütünün hiyerarşik yapılanmasını deşifre etti. 2000 yılında FETÖ’ye katıldığını, 2010’dan buyana ise bölgedeki doktorlarla ilgilendiğini anlatan itirafçı F.T, örgütün illerdeki en üst elebaşlarının “Eğitim Danışmanı” olarak bilinen gölge imamlar olduğunu ifade etti. İtirafçı F.T, gölge imamların devletin önemli kademelerinde bulunan kişilere temas ederek, örgüte kazandırmaya çalıştığını paylaşarak, şunları kaydetti:

Militan kaynağı

“Gölge imamının görevi, genelde devlet kadrolarında önem arz eden, içinde gizlilik barındıran, gizli bilgilere kolay ulaşım gücü olabilen, adli soruşturmalarda etkin gücü olabilen emniyet teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri, hakimler, savcılar, avukatlar, baro, Milli İstihbarat Teşkilatı, vali, vali yardımcıları, belediye başkanları, kaymakamlar, mülki ve idari amirler, müsteşarlar ve milletvekilleri gibi devletin içerisinde etkin kurum çalışanlarının cemaate kazandırılmasıdır”

15 Temmuz’da Türkiye’nin varlığını ortadan kaldırmak için 248 vatan evladını şehit eden, TSK’nın emir komutasını rehin alan, Meclis’i bombalayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan FETÖ’cü hainlerin hiyerarşik yapılanması deşifre oldu. Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan, ancak itirafçı olma talebi sonrasında tutuksuz yargılanan FETÖ’nün “Doktorlar imamı” Fizik öğretmeni F.T, tarihin en alçak örgütünün yapılanmasının detaylarını açıkladı.

Militan topluyorlar

2000 yılında FETÖ’ye katıldığını, 2010’dan buyana ise bölgedeki doktorlarla ilgilendiğini anlatan itirafçı F.T, örgütün illerdeki en üst elebaşlarının “Eğitim Danışmanı” olarak bilinen gölge imamlar olduğunu ifade etti. İtirafçı F.T, gölge imamların devletin önemli kademelerinde bulunan kişilere temas ederek, örgüte kazandırmaya çalıştığını paylaşarak, “Gölge imamının görevi, genelde devlet kadrolarında önem arz eden, içinde gizlilik barındıran, gizli bilgilere kolay ulaşım gücü olabilen, adli soruşturmalarda etkin gücü olabilen emniyet teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri, hakimler, savcılar, avukatlar, baro, Milli İstihbarat Teşkilatı, vali, vali yardımcıları, belediye başkanları, kaymakamlar, mülki ve idari amirler, müsteşarlar ve milletvekilleri gibi devletin içerisinde etkin kurum çalışanlarının cemaate kazandırılmasıdır” dedi ve şöyle devam etti:

“Gölge imamını cemaat içerisindeki alt kadrolar bilmez. Sadece eğitim danışmanı olarak bilir ancak gölge imamları her ne kadar il abisinin, il sorumlusunun hiyerarşik olarak altında gözükse de esasında ildeki paralel yapılanmanın başıdır ve onun üzerinde bir konum kendisine yüklenmiştir.”

Devlete sızma toplantıları

Gölge imamlarının altındaki yapılanmayı da açığa çıkaran F.T, kamudaki imamların her hafta Salı günü örgüte ait Kızılırmak Pansiyonu’nda toplanıp, devlete sızmanın planlarını yaptığını dile getirerek, “Bu yapılanmada gölge imamının altında devlete ait özel kurumların imamları vardır. Bu imamların sahte isim ve ikinci telefonları vardır. Gölge imamlarının altındaki imamlar, vali, vali yardımcısı, belediye başkanı ve belediye başkan yardımcılarından sorumlu bürokrasi imamı, emniyet, askeriye, adliye, avukatlar, hakimler, savcılar, Aleviler imamıydı. Her salı sabahı bu imamlar toplanır, burada sadece devlet kurumlarına sızma ve kadrolaşma konuşulurdu” diye konuştu.