Gündem

FETÖ’nün Balkan yapılanmasına “MİT” darbesi: 6 zanlı Türkiye’ye getirdi

Abone Ol

MİT’in Kosova istihbaratıyla etkin işbirliği içinde gerçekleştirdiği operasyonla Türkiye’de aranan FETÖ’nün 6 üst düzey mensubu yakalandı.

Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina adlı şahıslar, MİT tarafından özel bir uçakla Türkiye’ye getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Balkan ayağına ağır darbe indirerek, örgütün 6 üst düzey elemanını Türkiye’ye getirdi. FETÖ mensubu Cihan Özkan.

FETÖ mensuplarının adli makamlara teslim edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, operasyonla ele geçirilen 6 FETÖ firarisi, Balkan ülkelerindeki faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye’deki örgüt elemanlarının Avrupa ülkeleri ile ABD’ye kaçırılmasını da organize etmekle görevliydi.

FETÖ mensubu Hasan Hüseyin Günakan.

Güvenlik birimleri, Özkan’nın Balkan ülkelerinde toplanan himmet paralarını yöneterek bunları örgüt elebaşlarının bulunduğu Pensilvanya’ya aktardığını tespit etmişti.

FETÖ mensubu Kahraman Demirez.

Kosova gençlik yapılanmasından da sorumlu olan Demirez ise Balkan ülkelerinde aktif şekilde çalışarak örgüte çok sayıda katılımın sağlanmasında rol oynadı.

FETÖ mensubu Mustafa Erdem.

MİT’in operasyonuyla Türkiye’ye getirilenlerden Günakan, bölgedeki okul yapılanmalarında öğretmenlerden sorumlu olarak bilinen elebaştı.

FETÖ mensubu Osman Karakaya.

Diğer isimlerin de FETÖ’nÜn Balkanlardaki çeşitli kurum ve kuruluşlardaki yapılanmalarından sorumlu üst düzey isimler olduğu bildirildi.

Osman Karakaya’nın ayrıca, Ergenekon davası sürecinde aktif rol üstlendiği, söz konusu dönemde İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda FETÖ lehine raporlar düzenlediği, bu nedenle kendisine örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından plaket verildiği öğrenildi.

FETÖ mensubu Yusuf Karabina.