Gündem

FETO’dan “Akar’ı ikna edin” talimatı

Abone Ol

FETÖ’cü itirafçı Albay Hakan Bıyık, 15 Temmuz için 3 gün boyunca Ankara’da bir villada planlama yapıldığını, daha sonra darbenin 1 numarası Öksüz’ün planı FETÖ elebaşına onaylattığını, Pensilvanya Şeytanı’nın da Öksüz’e, “Erdoğan seni emekli edecek” sözüyle Hulusi Akar’ı ikna etmesi talimatı verdiğini açıkladı.

FETÖ’nün Türkiye’nin varlığını ortadan kaldırmak istediği 15 Temmuz işgal girişimine ilişkin çarpıcı bilgiler gün yüzüne çıktı. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ davasında konuşan darbeci Kurmay Albay Hakan Bıyık, asrın ihanetinin planlanma sürecini anlattı. Bıyık, 15 Temmuz işgal girişimi planının 6-9 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da bir villada yapıldığını, FETÖ’nün Jandarma Genel Komutanlığı imamı “Cihan”ın çağrısıyla darbenin 1 numarası Adil Öksüz’ün yönettiği toplantıya kendisinin de katıldığını aktararak, “Örgütün ‘Hava Kuvvetleri İmamı’ firari Adil Öksüz, Ankara’daki bir villada darbe girişiminden önce TSK’dan ihraç edilen Kurmay Albay Bilal Akyüz, Kurmay Yarbay Barış Avıalan, Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Koramiral Ömer Faruk Harmancık ve Jandarma Kurmay Yarbay Turgay Sökmen ile toplantı yaptı” diye konuştu.

İtirafçı Bıyık, darbeci Öksüz’ün toplantıda alınan kararlar için Pensilvanya’daki terörist başından onay aldığını, ardından Öksüz’ün FETO’nun verdiği şu talimatı kendilerine aktardığını açıkladı: “Öksüz, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan, YAŞ’ta Genelkurmay Başkanı Akar’ı emekli edecek. Orgeneral Akar’ın darbede desteğinin örgütün yanında olması için bunu ona söyleyin.’ şeklinde sözler sarf etti. Bunun Gülen’in talimatı olduğunu söyledi.”

İhtimal 1 

6-9 Temmuz’daki toplantıda darbe planı yapan işgalci gâvur askerleri, FETO tarafından onaylanan karar ve FETO’nun talimatı için Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüştü, ancak ikna edemedi. Bu durumda Hulusi Akar’ın her şeyden haberi var demektir.

İhtimal 2 

İşgalci gâvur askerleri 6-9 Temmuz arasındaki toplantıda aldıkları alçak kararlar için Akar’ı ikna etmek istediler, ancak görüşmeye teşebbüs etmediler. Görüşme teşebbüsünde bulunmadıkları için Hulusi Akar’ın hiçbir şeyden haberi yok demektir.

İhtimal 3

Yapılan darbe toplantısını yöneten, 15 Temmuz’un 1 numarası alçak, darbeci Adil Öksüz, Hulusi Akar’ın ikna edilmesi yönünde hiçbir şey söylemedi, o zaman FETÖ’cü itirafçı Hakan Bıyık, şu anda Hulusi Akar’a yönelik yürütülen şüphe kampanyasına destek için mahkemeye yalan beyanda bulundu…