Gündem

“FETÖ’cüleri verelim askerleri alalım”

Abone Ol

Batuhan Gülşah / Atina

Ülkeye yasadışı yollardan girdikleri için Edirne’de tutuklu bulunan 2 Yunan askerinin tutukluluğuna devam kararı verilmişti. Bu gelişmenin yankıları Yunanistan’da sürerken, sol görüşlü SYRIZA ile birlikte hükümeti kuran diğer parti olan sağcı ANEL’in milletvekili Kostas Katçikis çarpıcı bir teklifte bulundu.

Televizyon kanalı SKAİ’ın sabah programına konuşan Yunan milletvekili “İki ülkenin yöneticileri, adaletten sapma yaparak bir değişim programına gidebilir, bu neye mâl olur bilmiyorum. Bence bu bir çözümdür” diyerek Yunanistan’dan siyasi sığınma isteyen ve Türkiye’nin iade talebi 3 kez reddedilen 8 FETÖCÜ terörist ile 2 Yunan askerinin iadesini önerdi.

“ŞOK TALEP” BAŞLIĞI

Kaçikis’in bu ifadeleri, televizyon kanalı tarafından “şok talep” başlığıyla verilirken, Savunma Bakanı Panos Kammenos’a bu görüşü iletip iletmediğiyle ilgili soruya da “Kendisiyle bu konuyu konuşmadık. Ancak kendisi 2 asker için ‘rehine’ ifadesini kullanıyor. Rehine denince de akla bir değiş tokuş yapılması geliyor” ifadelerini kullandı.

Kammenos, geçtiğimiz günlerde “2 askerimiz Türk hapishanelerinde rehin durumda” diyerek derhal serbest bırakılmalarını istemişti.