Gündem

FETÖ’cüler, teröristbaşı Gülen’in videosunu izlerken yakalandı!

Abone Ol

15 Temmuz 2016’da 249 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca örgütün akademik yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 7 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Teröristbaşının videosunu izlerken yakalandılar

Karar sonrası harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün akademik yapılanmasından sorumlu olduğu öne sürülen, “İsa” ve “İbrahim” kod adlarını kullanan firari şüpheli İ.B. ile Adıyaman Üniversitesinde görevli Yrd. Doç. Dr. H.P. ve Yrd. Doç. Dr. R.K’yi otomobilde elebaşı Gülen’in videosunu izlerken yakaladı.

3 bin lira himmet parası ele geçirildi

Şüphelilerin, yakalandıkları araçta örgütsel görüşme ve toplanan himmet paralarının dağıtımını yaptıkları tespit edildi.

Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada 3 bin lira himmet parası ele geçirildi.

“Falcon” adlı gizli mesajlaşma uygulaması bulundu

FETÖ/PDY’nin sözde “akademisyen imamı” olduğu belirtilen İ.B’nin cep telefonunda örgütün güncel olarak kullandığı “Falcon” adlı gizli mesajlaşma uygulaması bulundu.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, İ.B ile irtibatlı oldukları belirlenen Adıyaman Üniversitesi Araştırma Görevlileri L.A ve A.T, Başhekim Yardımcısı Dr. S.Ç. ve aile hekimi Dr. O.S’yi de gözaltına aldı.

Zanlıların, emniyetteki işlemleri sürüyor.

8 eski emniyet personeli FETÖ’den tutuklandı15 Temmuz