Gündem

FETÖ’cü Erdem yurtdışına kaçıyordu

Abone Ol

FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişiminde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İlk duruşması 19 Eylül’de yapılacak ve 22 yıla kadar hapis cezası istenen davayla ilgili, Erdem hakkında yurtdışına çıkış yasağı koydu.

“Gazeteye saksı içinde gizli belge”

FETÖ tarafından Erdem’e ulaştırılan birçok yasa dışı kayıt ve dokümanın gazetede yayımlandığı belirtilen iddianamede, Erdem’in FETÖ/PDY’nin amaçları doğrultusunda hareket ettiği, basın ve yayın organlarını kullanarak kamuoyu algısı oluşturmaya, böylece hükümeti görevini yapamaz hale getirmeye çalıştığı ifade edildi.

İddianamede beyanlarına yer verilen gizli tanık “Ayçiçeği”, haberlerin bazen CD, bazen dosya kağıdı şeklinde gizli belge olarak geldiğini, bu haberlerin TUSKON’un danışmanlık firmasından, bazen çiçeklerin arasında bazen de saksılara saklamak suretiyle bazen de çikolataların içerisinde CD’lerin gönderildiğini söyledi.

HAVALİMANINDAN ÇEVRİLDİ

Erdem, eşi ve çocuğuyla Almanya’ya gitmek üzere İstanbul’daki havalimanın geldiği sırada, hakkında yurtdışına çıkış yasağı bulunduğu söylendi.

Bunun üzerine Erdem’in Almanya’ya gitmesine izin verilmedi. Eren Erdem’in eşi ve çocuğunun Almanya’ya gittiği öğrenildi.

Eren Erdem ise Twitter paylaşımında, hakkındaki yurtdışı çıkış yasağını, önceden planladıkları rutin bir seyahate çıkarken öğrendiğini öne sürdü.