Türkiye topraklarında çıkarılması bekleyen 300 milyar dolarlık altın rezervinin çoğunluğunun Bergama’da olduğu biliniyor. Dönemin Ege Ordu Komutanı Hurşit Tolon 2002 yılında Bergama’ya gerçekleştirdiği ziyareti esnasında bu bilgiyi öğrenmiş ve bölgede altın arama faaliyeti gösteren Ovacık Altın Madeni işletmeni “Normandy” adlı şirketin çalışmalarına destek verdi.
Alman vakıflarla birlikte FETÖ de devreye girdi
Bölgedeki altını çıkarmak isteyen ve Tolon tarafından da desteklenen Normandy’inin faaliyetleri, Heinrich Böll, Konrad Adenaur, Friedrich Ebert gibi Alman vakıflar tarafından engellendi.
Almanya İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan bir raporda Bergamada’ki altınların varlığına dikkat çekildi ve yılda 200 ton altın ithal eden adeta açık pazar haline gelen Türkiye’nin kendi kendine yetmesine; piyasada söz sahibi olmasına müsaade edilmedi. Alman vakıflarıyla birlikte FETÖ de devreye girdi.
Necip Hablemitoğlu infaz edildi ve devreye Akın İpek girdi
Bergama’da krailık provokatörlerin eylemler yüzünden çalışmalar durmak zorunda kalırken, “Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası” kitabının yazarı Necip Hablemitoğlu da FETÖ tarafından infaz edildi. Hablemitoğlu’nu 18 Aralık 2002’de düzenlenen bir suikast ile ortadan kaldıran FETÖ, Bergamada’ki hazineyi gasbetmenin hazırlığı içine girdi ve devreye Akın İpek’i aldı.
Davetiye basan FETÖ’cü alçan Akın İpek bir anda altın madenciliğine girdi ve Ovacık madenleri 44,5 milyon dolar gibi gülünç bir rakamla İpek’e satıldı. Bu satış sonrası FETÖ/PDY silahlı terör örgütü Türkiye’nin tam 8,3 milyar dolar değerindeki hazinesinin üzerine çöktü.
Alman vakıflar sahayı FETÖ’ye devretti
Bergama’daki altınları çıkarmak için siyanürle çevre katliamı yapan FETÖ’cü Akın İpek herhangi bir eylemcinin tepkisiyle karşılaşmadı. Bu gelişme üzerine Alman vakıfları da sahayı FETÖ’ye bıraktı.
Bergamada’ki madenleri FETÖ’cü İpek’e devreden Newmont Mining Corporation şirketi 2010’da flaş bir hamle daha yaptı. Şirket, 63 ruhsat sahasını FETÖ’nün para kasası Akın İpek’e 8,5 milyon dolara taksitle sattı.
Söz konusu şirketin sahibi dünya altın piyasasına yön veren Siyonist Gary Goldberg’di. Bu bağlamda Almanlar sahadan çekilirken Akın İpek ise altınları çıkardı ve Siyonist Golderg ise uluslararası alanda satışını yaptı.
Güçkan: Hangi paralar için IMF’ye gittiğimiz belli
Normandy Madencilik A.Ş Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Güçkan, 20’den fazla altın rezerv arama şirketinin çalışmalarına son verdiğini anımsatarak açıklamada şu bilgileri paylaşmıştı:
“Altın arama ve üretim şirketleri, Normandy Madencilik A.Ş’nin Bergama’da altın üretimine başlamasını bekliyordu. Buna göre tavır alacaklardı. Normandy Madencilik A.Ş, Türkiye’de altın arama ve üretiminin kapısını açtı. Çevreci hareketlerinden ürken 20’den fazla altın arama şirketi, yeniden arama çalışmalarına başladı. Şu anda Türkiye’de çıkarılmaya hazır 600 ton altın var.
Türkiye her yıl 200 ton altın ithal ediyor. Hangi paralar için IMF’ye gittiğimiz de belli… Türkiye’ye altın satanlar, Türkiye’yi altın tüketiminde dünyanın en büyük 4. tüketicisi yapan firmalar, ülkemizde altın üretilmesini istemiyorlar.”
ABD’nin, madencilik sektöründen 2000 yılı rakamlarına göre, 467.1 milyar dolar gelir sağladığını, yine bu ülkede 154 şirketin 360 ton altın üretimi gerçekleştirdiğine dikkati çeken Güçkan, “Benim ülkemde neden altın madeni üretilmesin. Böyle bir şey olur mu?, bu madenlerimizi üretmemiz gerekli… Kanada, altın işletmeci sayısını 22 artırarak 102’ye çıkartacak. Avrupa’da altın arama amacıyla 26 yeni proje uygulamaya konulacak” ifadelerini kullanmıştı.