Gündem

FETÖ soruşturmasında 18’i muvazzaf 61 süpheliye gözaltı kararı

Abone Ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 18’i muvazzaf 61 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, örgütün mahrem imamları ile sabit telefonlardan ardışık ve periyodik arama sistemiyle haberleştikleri saptanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli 12 yüzbaşı ve 13 binbaşı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli 5 astsubay, 7 teğmen 24 üsteğmen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Söz konusu şüphelilerden 18’inin görevde olduğu açıklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin yakalanması için operasyon başlattı.

Geçtiğimiz günlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli olan muvazzaf 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkmış, zanlılardan 85’i gözaltına alınmıştı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, örgütün mahrem imamları ile sabit telefonlardan belirli zaman aralıklarıyla ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri saptanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli 3 yüzbaşı, 6 binbaşı, 18 üsteğmen, 3 albay, 2 yarbay, bir teğmen ve 77 astsubay hakkında gözaltı kararı çıktı. Şüphelilerden 5’inin de pilot olduğu bildirilmişti.

Kararla beraber harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tümü muvazzaf şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 16 kentte operasyon başlatmıştı.