Gündem

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Gülen hayatını neden kaybetti?

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Gülen'in sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir tedavi gördüğü biliniyordu. Peki iddialar gerçek mi? FETÖ elebaşı Gülen öldü mü, neden? İşte detaylar...

Abone Ol

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in hayatını kaybettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Uzun süredir çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği bilinen Gülen'in, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans gibi rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gördüğü belirtiliyordu. Ölüm haberinin ardından, Gülen'in durumu ve son dönem gelişmeleriyle ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki, iddialar doğru mu? İşte Gülen’in hayatını kaybettiğine dair ortaya atılan bilgiler ve yaşanan son gelişmeler...

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü?

Fetullah Gülen'in ölüm haberi ilk olarak yeğeni Ebuseleme Gülen tarafından duyuruldu. Ankara'dan da doğrulanan bilgilere göre, Gülen'in 20 Ekim 2024 tarihinde hayatını kaybettiği bildirildi. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, CNN TÜRK canlı yayınında bu gelişmeyi doğrulayarak, "Ankara'ya da teyitli olarak ulaştı. Sağlık durumu uzun zamandır kötüydü" dedi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen neden hayatını kaybetti?

Fetullah Gülen'in son dönemde sağlık sorunları artmış, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans gibi rahatsızlıklarla mücadele ediyordu. Nisan ayında, uzun süredir ikamet ettiği Pensilvanya’daki çiftliğinden başka bir eve taşındığı ve bu süreçte sağlık durumunun daha da kötüleştiği biliniyordu.

Gülen'in sağlık sorunlarının yanı sıra, örgüt içinde yaşanan para anlaşmazlıkları da dikkat çekiyor. Avrupa ve Amerika kanatları arasında yaşanan mali kavgalar, Gülen'in merkezin dışına çıkarılmasına neden olmuştu. Bu durumun ardından, sağlığının giderek daha kötü bir hale geldiği belirtiliyor.

Gülen, 1999 yılından beri yaşadığı Pensilvanya'daki çiftliğinden Nisan 2024'te başka bir adrese taşınırken görüntülenmişti. Yeni adresi, Saylorsburg kasabasındaki ünlü Chestnut Retreat Center’a yaklaşık 12 dakika uzaklıkta bulunuyordu. Bu gelişmeler, Gülen'in son dönemindeki sağlık durumunu ve örgüt içindeki değişimleri gözler önüne seriyor.