Gündem

FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık yapan 2 zanlı yakalandı

Abone Ol

Çeşitli yöntemlerle insanları dolandırarak milyonlarca lira vurgun yapan telefon dolandırıcıları, FETÖ yalanıyla insanları mağdur etmeye devam ediyor.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde oturan Ö.Ç’yi, kendini komiser olarak tanıtan bir kişi, “Adınız FETÖ’ye karıştı” diyerek para istedi.

Durumdan şüphelenen Ö.Ç, durumu polise haber verdikten sonra banka şubesinden 30 bin dolar çekti. Ö.Ç, telefondaki şüpheli A.A’nın yönlendirmesi üzerine parayı diğer şüpheli A.A’ya vermek için banka şubesi önünde beklemeye başladı.

Zanlılar gözaltına alındı

Şüpheli A.A, parayı teslim alacağı sırada polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Diğer şüpheli de Bandırma Otobüs Terminali’nde gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Emekli öğretmeni dolandırmak istemişlerdi!

Geçtiğimiz pazar günü Adana’da telefon dolandırıcıları, FETÖ bahanesiyle emekli öğretmen Selma Parlak Gümüş’ü dolandırmak istemişlerdi. Ancak emekli öğretmen Gümüş, kızının durumu fark etmesiyle dolandırılmaktan kurtulmuştu.

7.5 milyon lira vurgun yapmışlardı!

Geçen ocak ayında Şanlıurfa’da bir dolandırıcı çetesi, ‘FETÖ bağlantınız tespit edildi’ yalanıyla özellikle yaşlıları ve kadınları korkutarak 4 ayda 7.5 milyon liralık vurgun yapmıştı.

Dolandırıcıların FETÖ yalanı tutmadı! Kızı kurtardıTürkiye